Grad Trebinje
Republika Srpska

Ivanić žestoko odgovorio Dodiku

Reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da američka vojska izvodi vojnu vježbu po odluci Ivanića, počasni predsjednik PDP i nekadašnji srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nije štedio riječi u svom odgovoru Dodiku.

Na početku želim da se izvinim javnosti Republike Srpske zbog rječnika koji mi inače nije svojstven i za kakav sam se uvijek svojim primjerom trudio da ne dominira javnim prostorom, ali sa nekim ljudima se očigledno ne može drugačije. Zatim ću reći jednu jedinu istinu – Milorad Dodik je najobičniji seoski lažovčina, koji se upetljao u vlastite kučine i laži, pokušavajući na druge svaliti odgovornost za svoje postupke – rekao je Ivanić.

On je naglasio da nema nijedne odluke koju je donio, a koja se tiče vježbe na Manjači.

– Da postoji, ne sumnjam da bi je Dodik odavno predstavio javnosti – kategoričan je Ivanić

On kaže da je sve jasnije koliko je Dodik obmanjivao srpski narod.

– Istorija će pokazati i da je zahtjev za članstvo u NATO podnio Dodik, da u on u NATO štab šalje Godišnje nacionalne planove za članstvo, odnosno ANP ili Program reformi, kako mu tepaju i da je on doveo američke vojnike da marširaju Manjačom. U tome mu nikakve laži neće pomoći – kaže Ivanić.

Ivanić ističe da, ako Dodik svjesno laže, to pokazuje njegovu političku nemoć.

– Ali, ako je sam sebe uvjerio u svoje laži, onda to više nema puno veze sa politikom, nego je to već slučaj za medicinu. Nažalost, u toj fazi završe svi diktatori koji sebi daju božansku ulogu i značaj, a Dodik je to sebi umislio – zaključuje Ivanić.

srpskainfo.com