Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Izgradnja zatvorenog bazena teče prema planu

Izgradnja zatvorenog bazena u Trebinju, čija je ukupna vrijednost 13 miliona KM, teče planiranom dinamikom, pa bi početkom sljedeće godine trebalo da bude spreman za upotrebu, rekao je danas rukovodilac radova u ime “Integral inženjeringa” Braniša Pilindavić.

Pilindavić je na konferenciji za novinare naveo da je do sada zatvorena cijela konstrukcija bazena i završen krovni pokrivač, te da su u toku unutrašnji radovi na postavljanju keramike, te molersko-farbarski radovi.

On je podsjetio da je olujno nevrijeme u Trebinju u februaru prošle godine odnijelo krov sa zatvorenog bazena, što je usporilo radove, ističući da se to dogodilo i na nekim objektima u Podgorici i Mostaru.

“Preduzeće `Integral inženjering` je, bez obzira na sve, izvršilo preprojektovanje i izgradnju novog krova koji je sada težak oko 120 tona”, istakao je Pilindavić.

Predstavnik Građevinskog preduzeća “Herc gradnja”, člana konzorcijuma u ovom projektu, Jovan Kovačina rekao je novinarima da je ova firma ugovorom izvođač armiranih betonskih, zidarskih i fasaderskih radova, kao i dijelu zanatskih, te okolnom uređenju.

“Svi dosadašnji radovi izvedeni su u skladu sa tehničkim propisima, tehnologijom rada i pravilima struke”, naveo je Kovačina.

Izgradnja zatvorenog bazena u Trebinju počela je sredinom 2015. godine.

Izgradnjom ovog objekta Trebinje će dobiti jedinstven bazen na ovim prostorima koji će ispunjavati sve uslove za održavanje svjetskih plivačkih takmičenja.

Izgradnju zatvorenog bazena na lokalitetu Abazovina u Trebinju finansira preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici”.

SRNA

Povezane vijesti

Ovo su cijene ulaznica za zatvoreni bazen 

admin

Završena sezona kupanja na trebinjskim bazenima: Po prvi put kupači uživali do 20. septembra

admin