Grad Trebinje
Video Košarka

Jokić povrijeđen? Jeste, ruka mu je “izgorila” za istorijski tripl-dabl! /VIDEO/

Strahovali su navijači Denvera da je Nikola Jokić povređen i da će propustiti meč protiv Nju Orleansa. Bilo je mjera predostrožnosti na poslednjem treningu, napustio ga je najbolji košarkaš svijeta ranije, sa ledom na ruci. Ta ruka se ozbiljno i usijala, jer je Jokić potom došao i do istorijskog tripl-dabla!

z jedan podatak za vječnost. Šutirao je 15/24 iz igre, imao je 2/6 za tri poena, jednu loptu je ukrao, imao je blokadu i dvije izgubljene lopte. 

Usput, konačno je preskočio Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida, koji su na broju 107 kada je u pitanju tripl-dabl. Jokić je na 108, a ispred njega su samo tri igrača u istoriji, Rasel Vestbruk sa 198, Oskar Robertson sa 181 i Medžik Džonson sa 138 tripl-dabl učinaka

Nije bilo Džamala Mareja u taboru Denvera, njegova povreda će ipak ozbiljnije plašiti jer je izvesno da ga čeka nešto duža pauza. Ipak, i bez njega Jokić često pokazuje da može sam da vuče sve konce u igri, to je činio mnogo puta u prethodne dvije sezone u odsustvu druge violine tima. MVP klasu potvrdio je još jednom i to posle velikog preokreta. 

Bolje je počeo Denver meč, ali je gostujući tim preuzeo kontrolu u drugoj dionici, zatim i otišao na velikih +20. Djelovalo je to nedostižno mnogima, ne i Jokiću. Preokrenuli su Nagitsi sredinom trećeg perioda, pa dodali gas i čak otišli na maksimalnih +18 na krajnjem rezultatu.

Jokića je ispratio Džamal Porter sa 22 poena i devet skokova, a iskočio je i mladi Stroter sa 21 poenom, uz 5/9 za tri. Stroter je obilježio i period predsezone sjajnim partijama, sada je iskočio kada je bilo potrebno Denveru i Majkl Meloun će sigurno umjeti to da cijeni. Koldvel-Poul je imao 15 poena i sedam asistencija, dok je svestrani Gordon ubacio 15 poena uz 12 skokova i šest asistencija. 

Pelikansima su se vratili Zajon Vilijamson i Brendon Ingram, ali nemaju Si Džeja Mekoluma, kome je ustanovljen novi problem sa plućnim krilom i čeka ga novi monitoring i kontrola ljekara. 

Hokins je za Pelikanse ubacio 31 poen, Ingram je dodao 22, a Zajon Vilijamson je imao 20 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Zastrašujući podatak

Da Jokićev tripl-dabl izgleda spektakularnije, imamo još jedan podatak koji svjedoči o uticaju na igru – Nikola ima najbolji procenat pobjeda od svih asova u top 5, pobijedio je na 81.5 posto mečeva kada je imao tripl-dabl. Uz to, bilo mu je potrebno čak 813 mečeva manje od Lebrona Džejmsa da dođe do broja 108!

Komentar