Grad Trebinje
Košarka

Jokić u žestokom duelu sa Nurkićem: MVP za poluvrijeme pokazao ko je gazda, pobjeda Denvera u sijenci tragične vijesti (Video)

Nikola Jokić i Denver šampionski su otvorili predsezonu, pobijedili su Finiks Sanse sa 115:107, a uz teren nije bio Majkl Meloun, kome je na dan utakmice preminuo otac. Jokić je imao smanjenu minutažu, očekivano je da lideri budu rasterećeni u ovom periodu, ali i kraći period igre bio je dovoljan Somborcu da pokaže da je MVP.

Bio je Nikola Jokić starter, na parketu je proveo nešto manje od 18 minuta, i to u prvom poluvremenu. To je bilo dovoljno za učinak od devet poena, četiri skoka i po dvije asistencije i ukradene lopte. 

Bila je ovo zapravo prilika da se dokažu neki drugi momci, to je dobro shvatio momak sa Gonzaga Univerziteta, Džunior Strouter. Ovaj šuter je izabran u prvoj rundi drafta, a meč je završio sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije. 

Jusuf Nurkić imao je posebnu motivaciju u duelima sa Jokićem, poznato je i da je morao da ode iz Denvera jer je sve bilo podređeno Nikoli, uz to, u novom je klubu i željan je dokazivanja i nove afirmacije posle Portlanda. I pored njegove žestoke igre u reketu, Denver je bio taj koji je imao +7 na poluvremenu, šampioni su vodili i cijelu treću dionicu, u poslednju su ušli sa 87:77, a komičan je bio i jedan momenat tokom meča kada je Jokić pobjesnio zbog toga što sudije nisu videle Nurkićevo kampovanje u reketu. 

Sansi su razliku istopili u jednom trenutku na 90:88 ali je Dalas napravio dvije mini serije za sigurnu pobjedu. Zek Nađi je na kraju imao 17 poena, Redži Džekson 14, Džamal Marej i Koldvel-Popup po 12, dok Majkl Porter i Kristijan Braun nisu igrali. 

Okogi je imao 17 poena u taboru Finiksa, Nurkić je imao 10 poena, četiri skoka i dvije asistencije, nije igrao drugo poluvreme baš kao ni Jokić.

Komentar