Grad Trebinje
Košarka Video

Jokić umesto Melouna, Srbin uzeo tablu u ruke i crtao akciju saigraču (Video)

Odavno je Nikola Jokić lider Denver Nagetsa i to se najbolje vidjelo prošle sezone kada je franšizu iz Kolorada doveo do prve NBA titule ikad. Sem toga što je najbolji na terenu, Somborac nerijetko umije savjetima da pomaže ekipi, a jedna zanimljiva situacija zabilježena je tokom meča koji su Nagetsi odigrali u okviru priprema. Zapravo, to nije bila klasična utakmica već otvoreni trening, a na njemu „pet na pet“ utakmica na kojoj su igrači bili podijeljeni u dva tabora – ekipu „belih“ i „plavih“.

Za “plave” su igrali Džekson, Gilespi, Holidej, Nadži i Džamorko Piket, a treneri ekipe bili su Nikola Jokić i Aron Gordon. Na drugoj strani su bili Stroter, Tajson, Votson, Brajma i Džejlen Piket, a treneri Džamal Marej i Kentejvijus Kaldvel-Poup.

Tako je u nekoliko navrata moglo da se vidi kako Jokić pokazuje sklonosti ka trenerskom poslu, sa tablom i markerom u ruci.

Nerijetko je u prošlosti i sam Majkl Meloun imao veliko povjerenje u njega, te mu je prepuštao riječ tokom tajm-auta svoje ekipe. Što se Denvera tiče, ova ekipa sezonu počinje 25. oktobra duelom sa Los Aneđeles Lejkersima, timom koji su „počistili“ u finalu Zapadne konferencije u prethodnom plej-ofu. Dok ne krene ono glavno, oni će u okviru pripremnih duela snage odmjeriti protiv Čikaga i dvaput Klipersa.

Komentar