Grad Trebinje
Ostali sportovi

Jovan i Filip bronzani u Banjaluci

Proteklog vikenda plivači Kluba vodenih sportova „Leotar“ učestvovali su na MPM „ Borac Telegroup Grand Challenge 2022“  koji je održna 23. – 24. 07. 2022 na Gradskom zatvorenom olimpijskom bazenu – „GOB“ u Banja Luci. Ovo plivačko takmičenje okupilo je 319 plivača iz 34 klubova sa prostora  Ukraine,  Austrije, Estonie, Holandije , Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je održano u šest starosnih kategorija po principu kavalifikacije – finala. U jutarnjem dijelu dnevnog programa plivale su se kvalifikacije a u popodnevnom finala.

KVS „Leotar“ na  MPM „ Borac Telegroup Grand Challenge 2022“   predstavljali su Ognjen Ćurić (2007), Damjan Kisić (2006), Jovan Vukoje (2005) i Filip Piljević (2005). Plivači KVS „Leotar“ u svojim disciplinama uspjeli su da se kvalifikuju u finalne trke a medaljama su se „okitili“ Jovan Vukoje i Filip Piljević.

Jovan Vukoje „okitio“ se bronzanom medaljama u disciplini 200m prsno,  Filip Piljević osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50m prsno.

  • Odlično organizovan miting od strane PK „Borac“, možda je, za ovako kvalitetnu organizaciju, falio malo veći broj takmičara. Ipak treba istaći da je kvalitet takmičenja bio na velikom nivou, pogotovo u starijim kategorijama, gdje su klubovi iz Slovenije doveli svoje najbolje takmičare, 82 plivača,  u tim kategorijama. Naši plivači na Grand Čelendžu, plasmanom u finalne trke i osvojenim medaljama,  su ostvarili odličan uspjeh, čime su nastavili kontinuitet dobrih rezultata. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar 

Pred plivačima KVS „Leotar“ su novi izazovi,  nova takmičenja, kao i nastavak trenažnog procesa, škole plivanja i obuke neplivača.

Komentar