Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Kajganić i Eskobar: Puna podrška SAD Tužilaštvu BiH

Na sastanku je razgovarano o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić sastao se u Stejt Departmentu u Vašingtonu sa Gabrijelom Eskobarom, zamjenikom podsekretara State Departmenta i specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan.

Na sastanku je razgovarano o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini i da se borbom protiv ovih kaznenih djela, treba osigurati jačanje vladavine prava za sve građane Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Kajganić upoznao je Eskobara sa aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, u kojima se realizuje značajna saradnja sa partnerskim institucijama iz inostranstva, uključujući i dobru saradnju sa partnerskim institucijama iz SAD.

Specijalni izaslanik Eskobar iskazao je punu podršku SAD Tužilaštvu BiH i procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini u narednom periodu.

(Avaz/foto: Tužilaštvo BiH) 

Komentar