Grad Trebinje
Video Košarka

Kari udario Jokića, pokazivao mu mišiće i dobio odgovor! Nova spektakularna partija Srbina, Denver “preživio” triler /VIDEO/

Nikola Jokić nastavio je da igra u MVP režimu, donio je pobjedu Denveru protiv Golden Stejta, iako uz sebe nije imao najboljeg saigrača Džamala Mareja. Bilo je 108:105 za šampione, koji su preživjeli triler i promašena dva slobodna bacanja Jokića u poslednjim trenucima meča.

Suočio se Denver prvo sa viješću da će Džamal Marej duže pauzirati, a meč je otvorio sa 11:2, posle čega je otišao i na 25:13, prednost je držao sve do 36:36.

U drugom periodu igre, opet su se šampioni odlijepili i otišli na dvocifrenu razliku, mučio se Golden Stejt da to stigne, ali je i početkom poslednjeg perioda igre konačno opet stabilizovao egal i igralo se prilično dugo praktično “koš za koš”, čime se u potpunosti opravdao epitet derbija. Poenterski je Jokić sve morao da drži u svojim rukama, samo je u asistencijama ostao van svog standardnog ritma, ali je učinak bio dovoljan za pobjedu. 

Upečatljiv je bio i jedan momenat kada je Stef Kari udario Jokića i napravio faul, posle kog se dugo i teatralno smješkao, na kraju je pokazivao i mišiće, ali na kraju je ipak Jokić bio taj koji se smijao. 

Napeto je bilo posle dva ubačena slobodna bacanja Koldvel Poupa, Kari je ubacio trojku i smanjio na 107:105, pa je bilo jasno da Pol mora da pravi faul nad Jokićem. Nikola je promašio oba slobodna bacanja, uslijedio je i tajm-aut Voriorsa, a Kari je propustio priliku da polaganjem izbori izjednačenje. Vigins je potom poslao Džeksona na liniju penala, jedno bacanje bilo je dovoljno za trijumfalni kraj. 

Jokić je meč završio sa 35 poena, 13 skokova i pet asistencija, dok je Kari parirao sa 23 poena, pet skokova i četiri asistencije. Jokiću je desna ruka bio Džekson sa 20 poena i šest asistencija, Porter je dodao 17 poena i osam skokova, Gordon je još imao dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova. 

U taboru Voriorsa, Tompson je došao do 15 poena i šest skokova, Vigins je ubacio 11 poena, Kuminga i Mudi po 10 poena. 

Komentar