Grad Trebinje
Video Svijet

Kate Middleton otkrila da boluje od raka /VIDEO/

Catherine, princeza od Walesa, otkrila je u petak da joj je dijagnosticiran rak i da je u “ranoj fazi” liječenja.

Objava, koju je princeza opisala kao “ogroman šok”, stigla je u video poruci. Vijest je stigla dva mjeseca nakon što se privremeno povukla iz javnog života nakon što je Kensingtonska palača tada rekla da je operacija zbog nekanceroznog abdominalnog stanja, javlja CNN.

“U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da je moje stanje nekancerogeno”, rekla je Ketrin (42), koja je udata za prestolonaslednika Britanije, princa Vilijama.

“Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije su pokazali da je rak bio prisutan. Zbog toga je moj medicinski tim savjetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja.”

Kate je kazala da je njena dijagnoza bila “veliki šok” i da su “Vilijam i ona činili sve što mogu da to procesuiraju i vode privatno zbog svoje porodice”.

Princeza je dodala: „Kao što možete zamisliti, za ovo je trebalo vremena. Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije da bih započela liječenje. Ali, što je najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji im odgovara i da ih uvjerimo da ću biti dobro.”

Kate je rekla da im je rekla da je dobro i da svakim danom postaje sve jača fokusirajući se na stvari koje će joj pomoći da ozdravi – u njenom umu, tijelu i duhu.

Pohvalila je princa Vilijama što je bio uz nju kao “veliki izvor utjehe”, kao i podršku koju je dobila od javnosti.

“Nadamo se da ćete shvatiti da nam kao porodici sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman. Moj rad mi je uvijek donosio dubok osjećaj radosti i radujem se što ću se vratiti kada budem u mogućnosti, ali za sada moram da se fokusiram na potpuni oporavak”, rekla je princeza.

Svoju iskrenu poruku završila je rekavši da u svojim mislima drži i “sve one čiji su životi pogođeni rakom”.

“Za sve koji se suočavaju sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, nemojte gubiti vjeru ili nadu. Nisi sama”, zaključila je Kejt.

Ova objava predstavlja razoran udarac za britansku monarhiju jer se kralj Charles III trenutno nalazi na liječenju od neodređenog karcinoma, što je početkom februara objavila Bakingemska palata.

Novosti o princezinom zdravstvenom stanju stigle su nakon što je Kate uspješno podvrgnuta operaciji abdomena 16. januara. Ostala je u londonskoj bolnici 13 dana nakon procedure i, po savjetu ljekara, od tada je bila van javnih dužnosti tokom oporavka.

Kejt je primećena u javnosti prvi put od operacije, kada je prošlog vikenda sa suprugom princom Vilijamom posetila prodavnicu na farmi.

(Vijesti.ba)

Komentar