Grad Trebinje
Region

Knežević: Podržaćemo novu vladu, uprkos nepravdi

Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Milan Knežević rekao je da će taj savez podržati novu crnogorsku vladu mandatara Zdravka Krivokapića, očekujući da im pripadnu funkcije u vlasti “po dubini”.

“Oni koji su sa nama prošli proteste, progone i diskriminaciju treba da dobiju određeno zadovoljenje, bilo po dubini ili po širini. Vjerujem da svi zajedno imamo obavezu prema ljudima koji su zajedno s nama nosili ovaj barjak otpora i pobune”, rekao je Knežević crnogorskim medijima, ocjenjujući da je “sve ostalo brutalna prevara”.

On je rekao da će se čim se steknu uslovi, a svakako prije održavanja sjednice Skupštine 2. decembra predložiti stranačkim organima da podrže prijedlog buduće vlade, iako je DF “izopšten iz procesa” njenog formiranja.

“Ja sam Zdravka Krivokapića predložio za mandatara 23. septembra na konstitutivnoj sjednici Skupštine i još jednom dokazao da je DF bio i ostao glavni zamajac borbe protiv DPS-a, bez obzira na postizbornu nepravdu sa kojom se suočavamo”, rekao je Knežević.

Odgovarajući na pitanje kakvu očekuje odluku Apelacionog suda u slučaju “državni udar”, Knežević je rekao da bi, kada bi Crna Gora bila “uređena pravna država, očekivao da vijeće uzme u obzir sve novodostavljene dokaze i donose odluku isključivo na osnovu prava i zakona”.

“Ovako mi se čini da se radi o svojevrsnom političkom taktiziranju koje ima za cilj nastavak našeg institucionalnog mrcvarenja i stvaranja atmosfere `nepodobnosti`”, dodao je Knežević.

Nepravosnažnom presudom u slučaju pokušaja terorizma i državnog udara na dan izbora 2016. godine, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, dok su organizatori navodne kriminalne grupe Rusi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov osuđeni na 15, odnosno 12 godina zatvora.

U drugostepenom postupku Apelacioni sud u Podgorici razmatra žalbe na prvostepenu presudu.

SRNA