Grad Trebinje
Izdvojeno Video Hercegovina

Ko će u trku za načelničke fotelje u Hercegovini? /VIDEO/

Licitira se ovih dana imenima kandidata za prve ljude hercegovačkih lokalnih zajednica. Zvaničnih potvrda je malo.

Isto pitanje poslali smo aktuelnim načelnicima opština, da li će se ponovo boriti za fotelju. Iz Gacka, Nevesinja i Ljubinja stiže isti odgovor, kažu rano je. Načelnik Berkovića za ATV priznaje da se zasitio.

„Ne vidim sebe u trci za još jedan (četvrti mandat). To sam najavio odmah poslije lokalnih izbora 2020. Inače SDS Berkovići već uveliko razmatra ko će biti  naš kandidat i ovih dana ćemo to objaviti“, odgovorio nam je Nenad Abramović, načelnik opštine Berkovići. 

Razmatraju i u protivničkom taboru, iz tamošnjeg SNSD kažu da još nemaju ime kandidata. Zato se u Bileći o imenima uveliko priča.

Da li će se kandidovati za još jedan mandat bilećki načelnik Veselin Vujović nam u telefonskom razgovoru kaže da sve zavisi od stava stranke, njegov lični stav je da bi više postigao u drugom mandatu.  Kao  mogući protivkandidat ispred SNSD-a pominje se nekadašnji direktor RiTЕ Gacko Miodrag Šešlija.

O kandidaturi razmišlja i nekadašnji bilećki menadžer Mihajlo Vujović. U Gacku se zbog stranačkih previranja još odavno priča o izborima, sve je izglednije da će u još jednu trku SNSD-ov doktor Milinković, protivnika mu sprema SDS koji još uvijek analizira. Hercegovce smo pitali da li aktuelni čelnici zaslužuju još jednu šansu.

„Daj bolan gdje će zasluživati, a vidiš li bolan, koji načelnici šta će zasluživati.“

„Ako su dobro uradili za grad, ja mislim da treba da ostanu, ali to narod najbolje zna što će glasati“.

„Treba na omladini da ostaje sve, a penzionera koliko je u skupštini, eno nadnijelo nogu nad jamu i radi još, još mu malo.“

„Oni zaslužuju samo da budu kod ovaca i krava, ali i one bi se pobunile pa bi ih otjerali.“

„Znamo kakvi su, a znamo i šta rade.“

Najveća borba biće za jedini hercegovački grad. U Trebinju predizborna kampanja odavno traje.

U Trebinju su neke stvari malo jasnije. Još odavno je svoju kandidaturu ozvaničio mlađani Lazar Radan iz Liste za pravdu i red. Aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić za ATV je rekao da je o tome rano pričati ali između redova se čita da mu fotelja gradonačelnika nije mrska. 

Komentar