Grad Trebinje
Video Hercegovina

Ko će u trku za načelničku fotelju u Bileći? /VIDEO/

Sa jednim smo Bileću gledali kao na dlanu, sa drugim smo prošetali glavnom ulicom, treći nije bio tu. Kandidati su trenutno bilećka tema broj jedan. Miodrag Parežanin, direktor je jedne bilećke škole i zvanični SNSD-ov kandidat za načelnika Bileće. Za ATV kaže ciljevi su jasni i priželjkuje mirnu kampanju.

“Svako neka se bori na svoj način. Ja mislim da mi ipak možemo bolje od ovoga, mislim da Bileća može bolje od ovoga i na kraju krajeva mislim da Bileća i Bilećani to zaslužuju”, kaže Miodrag Parežanin, kandidat SNSD-a.

Miodrag Parežanin

Mihajlo Vujović, nekadašnji bilećki menadžer sa bogatom biografijom. I on će u trku za fotelju načelnika. Kandidat je koalicije „Ujedinjeni za Bileću“ kaže podržaće ga najmanje četiri stranke među njima Šešeljevi radikali i Ujedinjena Srpska. Za ATV još kaže da mu je cilj pomiriti Bileću i demantuje navode da je on jedna struja SNSD-a.

“Ja nisam ničija struja, ovo govorim sopstvenom pameću, na ovome radim više od dvije ili tri godine, osmišljavanju ovoga svega, kako sve treba da izgleda. Mislim da je spas Bileće da se i jedna i druga velika stranka na neki način objedine i da rade zajedno u korist Bileće”, kaže Vujović.

Vladajuća bilećka koalicija okupljena oko SDS-a kandidata još nije predstavila. Priča se da će Veselin Vujović u trku za još jedan mandat. Prvi bilećki SDS-ovac nam kaže, nije preša.

“Ono što mogu da kažem da ćemo u narednom periodu i u dogovoru sa našim koalicionim partnerima imati jednog kandidata koga ćemo svi zajedno složno podržati”, kaže Mato Vujović, predsjednik OO SDS Bileća.

Kako sada stvari stoje na glasačkom listiću za načelnika Bileće biće tri imena. Iako su mnogi navikli na burnu bilećku političku scenu akteri ove priče obećavaju mirnu i korektnu kampanju.

Bojan Nosović/ATV

Komentar