Grad Trebinje
Republika Srpska

Kovačević: Izbori ne smiju biti ponovo odgođeni

Izjava Mladena Bosića da je potrebno odgoditi izbore samo je još jedan očigledan dokaz da je glavni cilj instaliranja političkih poslušnika SDS-a i PDP-a u Centralnu izbornu komisiju /CIK/ umjesto eksperata iz oblasti izbornog prava, pokušaj da se što je moguće duže odgode izbori kako bi bio izbjegnut očekivani očigledan izborni debakl ove dvije stranke u Republici Srpskoj, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je podsjetio da su oni već jednom, bez ikakvog osnova u Izbornom zakonu BiH, odgodili izbore za 45 dana koji bi inače bili održani već u nedjelju.

“Takođe, moram da naglasim da je SNSD veoma zabrinut za proces registracije birača za glasanje poštom i da je činjenica, što smo prepoznali na terenu, da je veliki broj naših članova, čak i onih koje smo prijavili da će u naše ime biti članovi biračkih odbora bez njihovog znanja registrovani za glasanje poštom”, istakao je Kovačević.

On je ukazao da je očigledno da je ovdje riječ o manipulacijama i da njih ne vrši bilo ko iz SNSD-a.

“Ono što je najočiglednije i najbitnije jeste da ovaj sastav CIK nije u stanju da na odgovoran i kvalitetan način rukovodi izbornim procesom. Ali, bez obzira na sve to, SNSD je uvjeren da ne smije na bilo koji način doći do odgađanja izbora jer je to krajnje neodgovorno prema građanima Republike Srpske, ali i BiH. Izbori moraju biti održani u predviđenom terminu – 15. novembra”, poručio je portparol SNSD-a.

On je naglasio da su u ovoj partiji apsolutno sigurni da će, zbog volje građana Republike Srpske, SNSD sa svojom koalicijom ostvariti svoj izborni cilj a to je osvajanje načelničkih i gradonačelničkih mjesta u više od 80 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj uključujući i najveći broj odbornika u skupštinama opština i gradova. 

Povezane vijesti

Srbija i Hrvatska pod pritiskom zbog SNSD i HDZ: Pred njemačkim Bundestagom uskoro rezolucija o BiH

admin

Radmanović: Vraćamo se

admin

Miličević: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka (Video)

admin

Vukanović: Nešić je otkrio svoje pravo lice

admin

Dodik sa predstavnicima srpskih stranaka i udruženja u Mostaru (FOTO)

admin

Kovačević demantovao navode: Dodik se ne sastaje sa Šmitom

admin