Grad Trebinje
Trebinje

Krunić o kandidatu za gradonačelnika Trebinja “Ovaj put, pravo prvog izbora ima Lista za pravdu i red”

PDP je uvijek bila konstruktivna i korektna politička partija kada su u pitanju dogovori oko kandidata, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, a tako će biti i ovoga puta.

Rekao je ovo za Srpskainfo potpredsjednik PDP Ljubiša Krunić, nakon jučerašnje konferencije za medije opozicionih stranaka u Trebinju koju je napustio lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović nakon javnih optužbi od strane Saše Borjana iz Narodnog fronta.

Krunić kaže da je negativno iznenađen Borjanovim istupom.– Dva dana prije toga imali smo sastanak i postigli načelni dogovor oko nastupa na lokalnim izborima. Šta se u dva dana promijenilo i zašto je dr Borjan umjesto nama da saopšti svoj i stav svoje stranke, odlučio da to uradi pred cjelokupnom javnošću, ja to ne znam. Ali znam da to nije način kako treba da se djeluje i da takvi ispadi i istupi idu u prilog samo režimu – kaže Krunić.

Krunić ističe da će organi PDP odlučivati o podršci kandidatima opozicije i koalicijama, kao i kandidatima PDP za načelnike i gradonačelnike.

-Što se tiče Trebinja, smatram da ovaj put „pravo prvog izbora“ ima Lista za pravdu i red, koja do sada nije imala kandidata i čiji je lider Nebojša Vukanović do sada uvijek podržavao kandidate PDP i SDS, kao i zbog rezultata koji su ostvarili na prethodnim lokalnim i opštim izborima ovdje u Trebinju – poručuje Krunić.

srpskainfo.com

Komentar