Grad Trebinje
Trebinje

Krunić o mitingu SNSD u Trebinju “Zna se ko je branio Srpsku kada je trebalo”

Dođite da zajedno pružimo podršku našim institucijama u odbrani nadležnosti Republike Srpske, navodi se u pozivu za sutrašnje okupljanje, koje bi, kako je najavljeno, trebalo da se održi u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Bregovima kod Trebinja.

 Iz trebinjskog SNSD, takođe, najavili su da će mitingu prisustvovati i najviši zvaničnici Republike Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, kao i predstavnici lokalnih zajednica iz cijele Hercegovine.

Reagujući na najavu navedenog skupa, koji je trebinjski SNSD nazvao velikim narodnim mitingom pod sloganom “Branimo Srpsku”, predsjednik Gradskog odbora PDP u Trebinju, Ljubiša Krunić, za Srpskainfo kaže da se tu ne radi o bilo kakvom narodnom okupljanju, već, prema njegovim riječima, isključivo o skupu pristalica i članova SNSD.

– Posebno je drsko takvom skupu dati naziv “Branimo Srpsku”. Kada je trebalo zaista braniti Republiku Srpsku, ja sam za nju i odbranu Trebinja prolio krv 9. jula 1992. To, vjerujte, nikad do sada nisam potencirao niti sam za to tražio bilo kakve benefite. Jedino što mogu reći je to da bi čuvenog “generala”, koji se nalazi na čelu SNSD, kao i njegove “saborce”, trebalo podsjetiti da smo mi kada je trebalo branili i odbranili Srpsku. Oni koji je nisu branili u tim ratnim vremenima, kada je trebalo, ne treba da je brane ni sada – kaže Krunić.

Komentar