Grad Trebinje
Izdvojeno Fudbal

Branislav Krunić: Za otkaz u Leotaru sam saznao preko portala!

Branislav Krunić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, dobio je otkaz na klupi Leotara krajem prošle godine, a sada se prvi put oglasio nakon toga.

Leotar je bio u nizu od pet uzastopnih poraza u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kada su čelnici trebinjskog kluba odlučili uručiti otkaz Kruniću, koji je dobio preporučenom poštom.

Klub sa Polica na svom terenu poražen je i juče sa 0:2 protiv Sarajeva pod vodstvom Miodraga Bodiroge, koji je naslijedio Krunića.

– Nisam se javno oglašavao od svog odlaska iz Leotara, kluba u kome sam igrački odrastao. A i kako bih kad sam od portala sredinom decembra saznao da im više ne trebam, a kasnije i preporučenom pošiljkom dobio otkaz. Što me nije iznenadilo s obzirom da od 16. oktobra niko nije došao u klub i nije imao nikakvu komunikaciju sa stručnim štabom – napisao je Krunić na Facebook profilu, a potom dodao:

– Leotar nisu ljudi, koji su trenutno u njemu i oko njega, on je mnogo više od toga! Ne valjaju Veso, Pego, Čoka, Šabi, Darko, Joco, Ćure, Neno, Joksa, Semo, Sile, Rile, Srdjo, Krle….. Leo je iz kamena niko, izboriće se on i sa ovim. Sretno u nastavku prvenstva do opstanka – napisao je Krunić.

Krunić je na klupu Leotara sjeo prije početka ove sezone umjesto Olega Ćurića, kada je bilo jasno da će Trebinjci u igrati m:tel Premijer ligi BiH jer je od najvišeg ranga bh. fudbala odustala Krupa.

Mondo