Grad Trebinje
Republika Srpska

Krunić: Patrioti Dodiku je Sevlid Hurtić najbolji kadar u Sarajevu

Red je ponovo uputiti čestitke SNSD za izbor Sevlida Hurtića na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, koji nam demonstrira da je „idealan“ izbor za ovu funkciju.

Ovo je izjavio potpredsjednik PDP Ljubiša Krunić, komentarišući današnju poruku ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH na spekulacije da postoji zahtjev za njegovu smjenu.

Naime, Hurtić je danas “otkrio” informaciju da se, navodno, traži njegova smjena s ministarske funkcije.

– Saznam danas da su neki poslali pismo da se ja smijenim s pozicije ministra. U pismu piše da se previše brinem za Bošnjake u Bosni i Hercegovini. Pošto znam ko je pisao još jače ću nastaviti borbu. Moja poruka je: Islam, Bošnjak, bosanski jezik poručio je Hurtić.

– To je za “patriotu” Dodika najbolji kadar koji je poslao u Sarajevo u Savjet ministara da predstavlja Republiku Srpsku – izjavio je Krunić, reagujući na Hurtićevu poruku.

Potpredsjednik PDP ističe da se Hurtić prvo dokazao kao vjeran kadar SNSD u Doboju, koji je upetljan i u malverzacije s biračkim odborima.

– Podsjećamo da ga je nakon toga SNSD prvo izabrao za ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, pa ga prekomandovali na nivo BiH, što pokazuje da smatraju da je vrhunski kadar. Možda bi naivne SNSD mogao obmanuti da je zbog “matematičke većine” Hurtić iznuđeno rješenje, međutim, to nije istina, jer većina postoji bez Pokreta za državu, kako u NSRS tako i u PS BiH. U pitanju je dvostruka igra SNSD koji se pred javnošću predstavlja partijom koja brine o srpskim nacionalnim interesima, a u stvarnosti radi suprotno, što pokazuje i ovaj primjer imenovanja ministra iz Republike Srpske koji ništa neće u toku mandata raditi u interesu Republike Srpske – kaže Krunić.

Da budem potpun jasan, dodaje on, nije problem Hurtićev narativ na koji ima pravo kao političar, ali se mora znati da je njega direktno predložio Milorad Dodik, a izglasao SNSD, prvo u NSRS, a onda i u Predstavničkom domu PS BiH.

– Javnost Republike Srpske treba da zna da je od Dejtona do danas SNSD jedina srpska partija koja je predložila Bošnjaka da predstavlja i zastupa Republiku Srpsku u Savjetu ministara. Da bi bili precizni, bilo je ministara Bošnjaka iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH, ali su po pravilu bili prijedlog bošnjačkih partija, najčešće SDA – naveo je Krunić.

srpskainfo.com

Komentar