Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Krunić: “Protest boraca” u službi politike Milorada Dodika (Video)

– Najavljeni protest pojedinaca iz BORS-a u Banjaluci je stranački skup SNSD-a u funkciji promocije Dodikove politike i ništa drugo. Mi u tom stranačkom skupu SNSD-a naravno nećemo učestvovati, rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubiša Кrunić.

Poslanik PDP-a u NS RS Ljubiša Кrunić je istakao da je PDP odlučno protiv nametanja odluka OHR-a i da Republika Srpska neće i ne može odustati od insistiranja na svojim pravima, ali da politika SNSD ne traži rješenja problema nego smišljeno ide u eskalaciju i vuče poteze ne vodeći računa o narodu i državi. 

Krunić smatra da je licemjeran najnoviji poziv pojedinaca iz BORS-a da se u Banjaluci organizuje novi protest kao podrška vlasti, a da su prethodno predstavnici boraca odustali od traženja boračkih prava u parlamentu Srpske. 

BN

– Pojedincima iz rukovodstva Boračke organizacije Republike Srpske nije bio interesantan zahtjev opozicionih poslanika za rebalansom budžeta kojim bi se značajno povećao borački dodatak. Nije im smetalo što je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o položaju boraca od strane vlasti smišljeno upropaštena bez ijedne konkretne mjere da se pomogne borcima i porodicama naših nastradalih drugova. Ne smeta im i nije im povod za protest što su srpski borci u ubjedljivo najgorem, ponižavajućem položaju, u odnosu na pripadnike formacija hrvatskih i muslimanskih snaga. Ali kada je potrebno Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović da stave borce i narod ispred sebe u svojoj politici inaćenja prema strancima, onda je rukovodstvo BORS-a tu da odmah “spontano” organizuje protest! – izjavio je Кrunić.

On je istakao da je jasno da ovdje nema ni govora o nekakvom protestu boraca, nego da je riječ o stranačkoj SNSD-ujdurmi sa ciljem dizanja tenzija pred predstojeće izbore.

– Sinhronizovana najava protesta i SNSD-ova podrška minut nakon toga, to jasno potvrđuju. To je stranački skup SNSD u funkciji promocije Dodikove politike i ništa drugo. Mi u tom stranačkom skupu SNSD-a naravno nećemo učestvovati, rekao je Кrunić.

Pojedinici iz BORSa- su pozvali građane da u srijedu 20. april izađu na mirne proteste u Banjaluci na Trgu Krajine u 17.00 časova , da bi izrazili nezadovoljstvo nedavnom odlukom Kristijana Šmita u vezi sa Zakonom o nepokretnoj imovini.