Grad Trebinje
Republika Srpska

Kruniću zasmetao Milanovićev rječnik o Srbima

“Zanimljiva je i Milanovićeva izjava da se sa Dodikom može razgovarati, jer pokazuje da nisu svi Srbi isti, što znači da je za njega Dodik dobar i poželjan Srbin, a mi ostali smo divljaci. U toj izjavi ima istine, jer zaista nismo isti. Кoliko nismo isti pokazuju i naše reakcije na ponižavanje Srba i Republike Srpske u Derventi”.

– Nakon što je Milorad Dodik sam priznao da je imao neprespavanu noć, jer se pojavio snimak na kojem vrijeđa porodicu Đoković i žali se na našeg najboljeg sportistu svih vremena što se, eto, usudio da izgubi meč prije nego što je Dodik to planirao, od njegovog velikog prijatelja Zorana Milanovića smo saznali da je Dodik i “istraumatizovan od onih svojih divljaka”, odnosno ljudi u Republici Srpskoj koji su ispravno i burno reagovali na činjenicu da je dopušteno da Milanović u Derventi odlikuje zloglasnu 103. brigadu HVO-a, čiji pripadnici su i osuđeni za ratne zločine nad Srbima – rekao je član Predsjedništva PDP-a i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Ljubiša Кrunić.

On dodaje da je “nenaspavanom i istraumiranom Dodiku očigledno nije ovih dana lako, ali bar ima sreće što se uvijek može osloniti na prijatelje koji ga brane, poput Milanovića, koji je takođe ponovo potvrdio da je došao u Derventu i odlikovao zločince uz puni Dodikov pristanak”. 

Кrunić se osvrnuo i na Milanovićev rječnik i način ophođenja prema Srbima. 

– Ako smo svi mi koji smo se pobunili nakon sramnog odlikovanja 103. brigade divljaci, neka smo. Ako su borci, ratni-vojni invalidi, narod Republike Srpske, opozicija i svi oni koji ne daju da budemo ponižavani divljaci za Zorana Milanovića, neka smo. Od takve persone, koji je Srbe nazivao i šakom jada, nama je pokušaj uvrede zapravo kompliment.

Zanimljiva je i Milanovićeva izjava da se sa Dodikom može razgovarati, jer pokazuje da nisu svi Srbi isti, što znači da je za njega Dodik dobar i poželjan Srbin, a mi ostali smo divljaci. U toj izjavi ima istine, jer zaista nismo isti. Кoliko nismo isti pokazuju i naše reakcije na ponižavanje Srba i Republike Srpske u Derventi.

Dodik ćuti i skriva se, mi ne ćutimo, niti ćemo ikada ćutati na takve postupke. I usudi li se da na bilo koji način da opet uvrijedi srpski narod, neka Milanović zna da ćemo opet “divljati”, pa neka mu “frend” Mile ćuti koliko hoće – poručio je Кrunić.

(BN) Foto: Arhiva

Komentar