Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

“Kupili smo povratnu za ponedjeljak, ne sumnjamo u zlato” Navijači Srbije iz Manile za otkrili dio atmosfere (FOTO, VIDEO)

Bezrezervna i neopisiva ljubav prema Srbiji spojila je šestoricu momaka sa naših prostora koji hljeb zarađuju od Trebinja do Sidneja, a trenutno u Manili bodre košarkaše ne sumnjajući da će se u nedjelju radovati zlatu koje svi čekamo još od 2002. godine.

Petar Cvijetić je rođen u Novom Travniku, a živi u Sidneju, a sa njim su iz daleke Australije put Filipina krenuli Nenad Jovanović (Kraljevo), Novica Batar (Krajina) i Denis Novaković (Lika), Krajišnik Milorad Vuković došao je iz Frankfurta, a Ognjen Glušac je put Manile krenuo iz Trebinja. Prestonica Filipina kojom, najblaže rečeno, nisu oduševljeni nije prva destinacija zbog srpskih nacionalnih timova. Većina ih je prošle godine bila u Kataru, a ranije su bodrili Orlove na SP u Kini… Poznajući kako su prošli fudbaleri i košarkaši, posljednjih godina nisu imali previse razloga za slavlje, ali bi na ovom Mundobasketu već danas sve moglo da se promijeni.

Iako je četa Svetislava Pešića ispraćena sa skepsom i bez velikih očekivanja, ovi momci su vjerovali u njih!

– Da nismo vjerovali ne bismo rezervisali povratne karte za 11. septembar. Kao već iskusni sportski turisti znali smo da nas Manila neće oduševiti, ali smo isto tako vjerovali da ovi momci mogu do samog kraja. Evo, stigli su na dva koraka od zlata, a mi smo poslije briljantne partije protiv Litvanije još sigurniji da mogu do kraja – počeo je priču Glušac za Srpskainfo.

Grupa navijača Orlova sve veća je kako se turnir bliži kraju. Rapsodiju protiv baltičke sile prema njihovoj procjeni gledalo je oko 500 onih kojih su ostzavili sve svoje obaveze, poslove, porodice… kako bi podržalo momke koji ponosno nose sveti grb. Od veselog društva najbliži košarkci je Petar Cvijetić koji u Sidneju ima klub  “White eagles” ili Bijeli Orlovi, a u njemu treniraju mahom djeca srpskih iseljenika. Iako je hiljadama kilometara daleko od matice, patriotski naboj kod njega i prijatelja je ogroman.

– Ma, samo da osvojimo to zlato. Kanađane moramo da svedemo na manji broj poena, da im ne dozvolimo da ubace 50 za poluvrijeme kao što su to uradili Slovencima. Vjerujemo u momke od prvog dana, siguran sam da će prije svih Aleksa Avramović i Ognjen Dobrić poput terijera u odbrani “gristi” njihove bekove. Avramović je na mene ostavio izuzetno jak utisak, za njega ne postoji ništa nemoguće. Ma svih 12 momaka uključujući i našeg Borišu Simanića koji je dao bubger za Srbiju su fenomenalni. Idemo do kraja, ne sumnjamo u zlato – naglasio je Cvijetić koji nije propustio da “pecne” Glušca kako nije ponio čuvenu hercegovačku lozu, dok je šljivovica stigla iz Sidneja.

U “whatsApp” grupi više je od 200 navijača Orlova i oni se nekoliko časova pred svaku utakmicu okupe kako bi se “zagrijali” i dali sve od sebe na tribinama. Ipak, pomalo su razočarani što nisu organizovani na primjer kao Litvanci koji imaju sve rekvizite i smješteni su u jedan sektor ra tribinama kako bi grupa izgledala kompaktno. O njihovim idejama i zahtjevima pisaćemo u narednim danima, jer definitivno mogu da posluže kao primjer kako se voli svoja zemlja!

Polufinale između Srbije i Kanade počinje danas u 10.45 časova, a na tribinama će biti rekordan broj navijača Orlova. Među njima, naravno i junaci ove priče.

Dušan Repija/srpskainfo.com

Komentar