Grad Trebinje
Košarka

Leotar neće stati

Predstavnici Košarkaškog kluba „Leotar“ danas su održali konferencijz za štampu nakon završetka ligaškog dijela sezone u Prvenstvu BiH, a uoči Lige 6 za prvaka BiH.

Učesnici pres konferencije, predsjednik kluba Aleksandar Vujić, Miro Vukoje, trener prvog tima i kapiten Đorđije Ninković izrazili su zadovoljstvo pokazanim u dosadašnjem dijelu takmičenja.

„U nastavak takmičenja, u Ligu 6 ulazimo više sa željom nego sa imperativom, i sa dva nova igrača, a da su propozicije dozvoljavale – angažovali bi neke igrače koji su ponikli u KK ‘Leotar’, kaže Aleksandar Vujić, predsjednik kluba.

Miro Vukoje, trener trebinjskog premijerligaša, rekao je da je sezona bila rezultatski fantastična.

„Obezbjedili smo plasman u Ligu 6 i dok god traju takmičenja – naše ambicije se neće zaustaviti“, kaže Vukoje.

Zadovoljstvo nije krio ni Đođije Ninković, kapiten „Leotara“.

„Iako je sezona bila poprilično teška, mi smo stvorili odličnu atmosferu i izvanredan kolektiv. Plasmanom u Ligu 6 se nećemo zaustaviti, borićemo se za što bolji plasman“, najavljuje Ninković.

Danas je saopšteno da su David Miladinović i Nikola Šućov novi košarkaši „Leotara“.

Miladinović je nekadašnji košarkaš „Crvene zvezde“, ima 23 godine i igra na poziciji centra. U svojoj dosadašnjoj karijeri Miladinović je igrao u ekipi „Crvene zvezde“ do 18 godina, „FMP“-u, „Napretku“ iz Kruševca, beogradskom „Dinamiku“, Ohridu, Novom Pazaru, Kumanovu i ekipi „Iskre“ iz Slovačke.

Šućov ima 26 godina i pokriva poziciju plejmejkera. On je praktično već i debitovao jer je odigrao, u porazu od „Slobode“, prve minute u dresu „Leotara“. U dosadašnjoj karijeri nastupao je u dresu „Vojvodine“ iz Novog Sada, zrenjaninskog „Proletera“ i ekipe „Dunava“ iz Starih Banovaca.

I jedan i drugi su iz Srbije jer domaći igrači, koji bi sada stigli u klub, po propisima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, ne bi imali pravo nastupa u Ligi 6.

Žrijeb za Ligu 6 biće održan za nekoliko dana a prvo kolo biće odigrano već polovinom naredne sedmice.