Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Lijep gest: Blažu su sakupljali novac za liječenje u Srbiji, a on je vratio ostatak od 760 evra

Blažo je teško oboleo od cerebralne paralize koja mu je dijagnostifikovana u osmom mesecu života

Trebinjac Blažo Šupljeglav-Blaka vratio je 1.500 KM (oko 760 evra), novca koji nije potrošen za njegovo lečenje, Fondu solidarnosti HET-a koji mu je donirao novac.

Prema njegovim rečima, ovo je zajednički gest njega i njegove porodice i drago bi mu bilo da se taj novac preusmeri nekoj porodici kojoj je potrebniji.

– Ne želim da uzimam lažne račune za pokriće troškova, a to je novac naših građana. Smatram da je ovo moja moralna obaveza. Zahvaljujem se svima koji su mi dosta puta do sada pomogli na bilo koji način i ja nikada ne mogu zaboraviti šta je za mene učinilo, moje, Trebinje i ovaj divni narod. Bez njih ja ovo ne bih uspeo – istakao je Šupljeglav.

Branislav Grubač, predsednik Fonda solidarnosti HET-a, oduševljen je ovim potezom svog radnog kolege.

 Blažo je ovim gestom još jednom potvrdio svoju plemenitost. Naša obaveza je da pomognemo svakom našem kolegi koliko smo u mogućnosti. Dobra dela se uvek vraćaju dobri – naglasio je Grubač.

Blažo je teško oboleo od cerebralne paralize koja mu je dijagnostifikovana u osmom mesecu života, a poslednji put je lečen u Srbiji za šta je bila potrebna veća suma novca. Novac za Blažino lečenje donirali su mnogi Trebinjci, privredni kolektivi iz grada, kao i Fond solidarnosti HET-a, preduzeća u kome je Blažo zaposlen. Ovakav Blažin potez vraća nadu u ljudskost, poštenje, moral koji je u današnjem brzom tempu života jednostavno nestaje.

Telegraf.rs

Povezane vijesti

Zahvaljujući dobrim ljudima i volji BLAŽO ponovo samostalno hoda (Video)

admin