Grad Trebinje
Trebinje

Likovni rad učenice Ane Ćurić – turistička razglednica grada

U Trebinju je danas promovisana turistička razglednica grada – likovni rad učenice trebinjske Gimnazije Ane Ćurić, koja je naslikala najprepoznatljivije motive Trebinja.

Ćurićeva je rekla da je na razglednici tehnikom akvarel naslikala motiv Sabornog hrama, Arslanagića most i motiv rijeke Trebišnjice.

Predstavnik trebinjske Turističke organizacije, koja je organizovala promociju, Nikola Kokić istakao da je da će turistička razglednica grada biti dio turističke ponude, biće izložena u turističkom info-centru, promovisana na sajmovima i turisti će moći da je kupe.

On je rekao novinarima da su odlučili da učenici Osnovne škole /OŠ/ “Vuk Karadžić” iz Trebinja osmisle turistički motiv koji će predstavljati zvaničnu turističku razglednicu Trebinja.

Kokić je dodao da će povodom Svjetskog dana turizma večeras od 21.00 čas grupa “Osvajači” održati koncert na platou Kulturnog centra.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Aleksandar Vukanović rekao je novinarima da OŠ u ovoj školskoj godini proslavlja jubilej, 50 godina postojanja, te da je povodom toga osmišljen niz aktivnosti, među kojima i promocija razglednice grada Trebinja koju su radili učenici od 6. do 9. razreda ove škole krajem prošle godine.

“Na konkurs je pristiglo 200 radova, učenici su birali motive grada Trebinja koje su smatrali najljepšim”, naveo je Vukanović.

Osim Ane Ćurić, koja je ranije i nagrađivana za likovne radove, a ova nagrada joj je podstrek za dalje bavljenje likovnim stvaralaštvom, nagrađeni su i učenici Andrea Gutić, Milorad Mandić i Marija Šaraba.

SRNA

Komentar