Grad Trebinje
Republika Srpska

Lome se koplja oko fotelja: Ko odlazi, a ko ostaje?

Radovan Višković ostaje na čelu Vlade Republike Srpske i naredne dvije godine, i to je jedino za sada sigurno ime u budućem sazivu Vlade, dok se o imenima ministara za sada samo nagađa.

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je da će nova Vlada RS imati „znatan broj novih lica“, ali o imenima nije govorio.

S druge strane, premijer Radovan Višković je poručio da bi nova Vlada RS trebala da bude formirana do 15. decembra, ali ni on nije pomenuo niti jedno ime.

Iako se o imenima budućih ministara za sada zvanično ne govori, u javnosti su se posljednjih dana pojavila brojna imena koja su u opticaju za budući saziv Vlade Srpske.

Kako saznaje Srpskainfo, od aktuelnih ministara, čija imena se pominju kao moguća opcija da ostanu u Vladi Srpske i naredne dvije godine za sada su Alen Šeranić, Petar Đokić, Dragan Lukač, Anton Kasipović, Zora Vidović i Boris Pašalić.

Osim aktuelnog ministra Dragana Lukača, u „igri“ za tu fotelju su i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, Darko Matijašević, ali i generalni sekretar Vlade RS, Siniša Karan, te direktor policije Srpske, Siniša Kostrešević.

Kao moguća nova ministarska lica u Vladi RS iz SNSD, o čemu je govorio i Dodik, pominju se aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić i aktuelni potpredsjednik NSRS, Denis Šulić.

Komentar