Grad Trebinje
Izdvojeno Video Region

Maloljetnik mjesec dana planirao masakr, imao spisak za likvidaciju (Video)

Veselin Milić, načelnik PU grada Beograd, na konferenciji za medije iznio je šokantne detalje o napadu u Beogradu.

“Dječak je pozvao dežurni službu. Smrtno stradalo osam učenika škola, od čega sedam djevojčica i jedan dječak. U istom događaju je još šest učenika povrijeđena. Četir dječaka i dvije djevojčica, kao i profesorica”, kazao je on.

Potom je kazao kako je mjesec dana planirao ovaj napad.

“Bio sam na hiljadu uviđaja i vjerovatno je pitanje za cijeli sistem šta treba da unaprijedimo. Odmah nakon događaja na licu mjesta lišili smo slobode dijete. Na licu mjesta pronađeno oružje kojim je izvršno krivično djelo. Plasnski i organizovano mjesec dana planirano za izvršenje. U toku je uviđaj. Prema prikupljenim podacima dijete u dužem vremensku periodu je planirao izvršenje krivičnog djela, motiv nije utvrđen niti je saopštio. Dan 03.05. 2023. izabrao je učionicu historije jer je bila blizu ulaza u školu. Prvi čas je imalo njegovo odjeljenje . Uzeo iz stana od svog oca, pištolj kalibar 9 milimitara sa 3 okvira, ostvio u torbu, 4 molotvoljeva koktela. Po dolasku u školu odmah je uzeo pištolj i pucao odmah u obezbjeđenje škole D.V. nakon čega se okrenuo ka djeci, koja je bila dežurna i nicim kriva sjedila za stolom. Ostale koje su stajale za stolom pucao na njih i lišio ih života. Krenuo ka učionici hodnikom, usput zamjenio okvir Ušao u učionici i odmah sa vrata pucao ka učiteljici i ostalim učenicima. Izlazi iz učionice odlazi do dvorište vadi okvir i baca ga pored stepeništa i zove policiju. Planirao da ovo izvrši i ovo je bio spisak djece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza u školu koja je nađena na njegovom radnom stolu”, kazao je.

Između ostalog, dodao je kako je maloljetnik odredio je prioritne mete.

“Ukazuje da je detalj po razredima škole, planirao kako da uđe u koju učionici i kako da koje dijete likvidira. Ovim putem u ime MUP-a izražavam saučšće porodicama stradale djece i porodici radniku obezbjeđenja”, zaključio je.

Komentar