Grad Trebinje
Trebinje

MASOVAN PROTEST URODIO PLODOM: Uprava ERS popustila pred zahtjevima Sindikata

Danas je potpisan Sporazum između poslodavca i Odbora Sindikata ЕRS-a kojim je usaglašeno da se postojeći Kolektivni ugovor primjenjuje do uspostavljanja novog kolektivnog ugovora, a najkasnije do 10.07.2024.

U Trebinju su se okupili nezadovoljni radnici svih 11 preduzeća u sklopu Mješovitog holdinga ERS, a osnovni cilj protesta je, kako je iz sindikata ranije poručeno, čuvanje jedinstvenog Kolektivnog ugovora ali i povećanje cijene rada.

Iako je prvobitno najavljeno da će se protest održati ispred zgrade sjedišta Elektroprivredeu Trebinju, skup je održan na obližnjem platou kod parka Jovana Dučića.

Početak protesta počeo je u simboličnih 5 do 12 časova, a Koraljka Kovačević Markov, predsjednica Odbora sindikata ERS radnicima je saopštila da je dogovor postignut i da  postojeći kolektivni ugovor, koji je ranije poništila uprava preduzeća Elektroprivrede Republike Srpske, ostaje najkasnije do 10.07.2024.godine, a da će nova – veća cijena rada biti primjenjivana od prvog januara 2024. godine.

Skup je protekao u dostojanstvenoj i mirnoj atmosferi, a na skupu se okupilo više od 1000 radnika Elektroprivrede.

Komentar