Grad Trebinje
Izdvojeno Ostali sportovi

“Medaljom u Austriji do vize za Olimpijske Igre” Trebinjac za Srpskainfo nakon osvajanja Evropskog kupa (FOTO)

Trebinjac Božidar Vučurević nakon osvajanja Evropskog kupa u Istočnom Sarajevu za seniore, u razgovoru za Srpskainfo istakao je da se nada da će naredne godine biti učesnik Olimpijskih Igara u Parizu.

Vučurević je proteklog vikenda osvojio Evropski kup za seniore, koji se održao u Istočnom Sarajevu, a u trofejnoj vitrini, prepunoj zlatnih odličja, ova medalja je za sada, ipak najsjajnija u njegovoj karijeri.

– Promijenio sam kategoriju, ovo je moj drugi turnir na kome nastupam u kategoriji do 90 kilograma. Do sada sam nastupao u konkurenciji do 81 kilogram. S obzirom da mi je ovo bio tek drugi turnir u ovoj kategoriji, protivnici mi nisu bili poznati, ali uspio sam da dođem do najsjajnijeg odličja, što je ujedno i moj najveći uspjeh u karijeri za sada – istakao je Vučurević za Srpskainfo.

Božidara već naredni vikend očekuje Grand Pri u Austriji, gdje bi eventualnim osvajanjem medalje napravio ogroman korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, a za taj poduhvat potrebno mu je 1500 bodova.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Trenutno sam u Trebinju, gdje se pripremam za Gran Pri turnir koji se idućeg vikenda održava u Austriji. Do Olimpijskih igara ostalo je još godinu i po, tako da ću imati još dosta takmičenja do tada. Titula koju sam osvojio u Istočnom Sarajevu donijela mi je 100 bodova, a s obzirom da Gran Pri nosi najviše bodova, eventualnim osvajanjem medalje u Austriji napravio bih veliki korak ka plasmanu na Olimpijska Igre – naveo je 22-godišnji Trebinjac.

Vučurević je do šampiona Evropskog kupa došao tako što je redom pobjeđivao džudistu iz Azerbejdžana Ibrahima Agakišijeva, prvaka Švedske Oli Matisona, vicešampiona BiH Tonija Miletića i u polufinalu Srbina Milana Mihajlovića. U velikom finalu savladao je njemačkog borca Fabijana Kansija popularnim Ipon obaranjem.

srpskainfo.com

Komentar