Grad Trebinje
Republika Srpska

Menadžment EPRS da razgovara sa sindikatima

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić smatra da problem štrajka zaposlenih u preduzećima Rudniku i Termoelektrani /RiTE/ “Gacko” i RiTE “Ugljevik” mora da riješi menadžment “Elektroprivrede Republike Srpske” /EPRS/ u razgovorima sa sindikatima tih preduzeća.

“Ovo nije pitanje za ministra, već isključivo pitanje kolektivnog ugovora o kojem treba da se razmatra u okviru njegovih potpisnika”, izjavio je Đokić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, trebalo bi da bude promjena na poziciji plata kod svih zaposlenih u sektoru energetike i rudarstva.

“Oni moraju da zarade taj novac, jer taj novac ne može ići na teret građana Republike Srpske. Nisam za to da povećamo cijenu struje da bi nekima povećali platu. To nije fer”, poručio je Đokić.

Zaposleni u RiTE “Gacko” održali su danas polučasovni štrajk upozorenja, bez prekidanja proizvodnje, tražeći povećanje plata.

Uprava RiTE “Ugljevik” sastaće se sutra sa Sindikalnim odborom preduzeća da bi pokušali naći rješenje u vezi sa sindikalnom najavom da bi u ponedjeljak, 28. novembra, zaposleni mogli da stupe u štrajk upozorenja ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi za povećanje cijene rada, odnosno plata, rekao je ranije Srni izvršni direktor za opšte i pravne poslove RiTE Slobodan Marković.  

Komentar