Grad Trebinje
Fudbal

Mijat Gaćinović za “Glas Srpske”: Sreća pa smo autobusom išli sa stadiona

Prilikom turističkog obilaska novog stadiona atinskog AEK-a ime Mijata Gaćinovića biće neizostavno kod vodiča, a Trebinjac je ulazak u istoriju obezbijedio prvim golom na otvaranju “Aja Sofije”.

Najmodernije fudbalsko zdanje u Grčkoj završeno je poslije pet godina, a u izgradnju je uloženo nešto manje od 100 miliona evra. Gaćinović se pobrinuo da njegovo ime prvo bude ispisano na semaforu pošto je u 6. minutu meča protiv Jonikosa (4:1) majstorskim udarcem u dalji ugao zatresao mrežu gostiju. Preskakanje ograde i trk prema navijačima bi­o je najlogičniji potez u trenutku ekstaze, posebno što mu je to prvi pogodak poslije dvije godine posta.

– Osjećaj je zaista poseban. Danima se pričalo o ovoj utakmici zbog otvaranja kapija novog stadiona koji izgleda vrhunski. Kratko sam u klubu, ali znam koliko AEK znači navijačima i koliko su čekali ovaj trenutak.

Utakmica je bila drugačija od drugih, a ja sam presrećan što sam na neki način ušao u istoriji kluba – rekao je Gaćinović.

U Grčkoj se svaki poraz shvata tragično, a svaka pobjeda posebno slavi. Zato i ne čudi što je putem društvenih mreža dobio na hiljade čestitki.

– Sreća pa smo autobusom išli do trening-centra pa smo se lakše probili kroz masu. Da smo išli posebno bilo bi mnogo komplikovanije. Sjajno je što su navijači takvi, to ­je bio jedan od razloga zašto sam izabrao AEK – naglasio je Gaćinović.

Atinski “dvoglavi orao” raširio je krila ove jeseni i trenutno je na drugom mjestu tabele sa 12 bodova iza, nepogrešivog Panatinaikosa. Gaćinović je doskora nosio dres “zelenih”, a iako ističe da u tom klubu ima mnogo prijatelja nada se da će im pomrsiti račune i da će se na kraju radovati “žuto-crni” dio grčke prestonice.

– PAO stvarno veoma dobro izgleda za sada. Ivan Jovanović je posložio kockice, ima igrače koji su dugo na okupu i trenutno su u prednosti. Mi smo relativno nov tim, dosta nas je došlo ovog ljeta, ali se na svakom treningu osjeti napredak. Liga je vrlo teška jer su tu još Olimpijakos, PAOK i Aris, pa je svaka utakmica komplikovana, a naročito na gostujućim terenima. Ipak, imamo kvalitet i velike ciljeve, pa se nadam najboljem – zaključio je Gaćinović.

Novčanik nije potreban

Legenda kaže da fudbaler koji uđe u srca navijača AEK-a ne treba da nosi novčanik.

– Haha. Tačno je da vam ponekad plate piće ili ručak kada vas vide u restoranu. Nevjerovatno je koliko su privrženi klubu – naglasio je Gaćinović.

Glas Srpske

Komentar