Grad Trebinje
Region

Milanoviću se gadi Srbija: Dok je mene živog neće u EU

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović juče je komentarišući odbijenicu Ministarstva pravosuđa, koju su uputili Srbiji na zamolnicu za izručenjem četiri pilota, protiv kojih je sud u Beogradu nedavno podigao optužnice zbog ratnih zločina u BiH tokom Oluje.

– Vlada nije učinila ništa i vidim da neće učiniti ništa. Da sam premijer, učinio bih nešto. Nisam premijer. Mogu predložiti, ali ne ovako javno. Tu se radi o zulumu i teroru nad hrvatskim zapovjednicima i rekao sam sve što sam imao reći o njihovoj navodnoj odgovornosti – poručio je Milanović, naglasivši kako je način na koji se, kako prenose hrvatski mediji, Srbija ponaša nejasan.

– Ja ne znam što oni hoće. Hoće u EU. Na ovaj način neće. I cijela priča je besmislena. I ova inicijativa Brdo-Brijoni na kojoj sam bio prije nekoliko dana, da bih onda slušao preko beogradskih i sarajevskih medija da sam navodno komentirao nešto Srebrenicu. To je gadljivo, meni to ne treba, Hrvatskoj to ne treba – istakao je.

– A zna se, kaže MIlanović, ko to može – premijer.

Ta priča s ubijenom djecom mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao neko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu.

“Zašto neće? Nemam pojma. Ova priča da mi po tome nećemo postupati, kao da ti netko opsuje mater više puta, možeš ne postupati, a možeš i reagovati. A ti pokušavaš fino – rekao je pa se obrušio i na srpskog predsjednika Aleksandra Vučića zbog priča o ubijenoj srpskoj djeci.

-Ta priča s ubijenom djecu mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao neko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu. Tu ima cijeli niz pitanja, koje Srbija u principu ni nema prava postavljati i taj njihov zakon kojim si prisvajaju pravo i moralnu auru da sude svemu što se dogodilo na području bivše Jugoslavije, u redu, ali tako u EU nećeš ući – naglasio je upitavši radimo li mi Srbiji probleme kakve neke države rade Makedoniji, koja ih nije ni napala, prenose hrvatski mediji.

On je dalje kazao da Srbija pored njega živog neće ući u Evrospku uniju..

(BN Foto: AA)

Komentar