Grad Trebinje
Republika Srpska

Miličević, Vukanović i Crnadak osudili napade na Narodno pozorište RS zbog gostovanja SARTR-a

Novi predsjednik SDS-a Milan Miličević podržao je Narodno pozorište Republike Srpske vezano za napade SNSD-a na njih zbog toga što su na svoj festival pozvali Sarajevski ratni teatar. RTRS je zbog SARTR-a odbio medijski podržati festival. Publika je gromoglasnim aplauzom nagradila glumce.

-Umjetnost i kultura se nikada nisu uklapali u okove autokratskih sistema, već su bili izvor slobodne misli, kritike i bunta. Glumci Narodnog pozorišta u Banjoj Luci su još jednom porušili uske okvire podjela i u tome moraju imati bezrezervnu podršku, poručio je Miličević.

Šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak također je pružio podršku Aleksandru Stojkoviću.

– Podrška Piksiju. Dodik može sa Zoranom Milanovićem piti rakiju u Laktašima, a glumcima treba crtati mete na čelu samo zato što rade svoj posao? Ne može tako – napisao je Crnadak na društvenim mrežama.

Nebojša Vukanović, predsjednik Liste za pravdu i red i zastupnik u NSRS rekao je da je ovo za njeg slika jednog razorenog i totalitarnog društva.

– Sve se pokrenulo nakon tvita jedne potpuno marginalne osobe Gorice Dodik, koja zahvaljujući svom tati crpi neku tobožnju moć i uticaj. Ona je preko svojih ulizica pokrenula tu medijsku hajku. Nije im smetala sjednica Vlada RS i FBiH, brzo su se zaboravile krupne riječi i jezik mržnje njenog oca, sad su iskoristili priliku, ili žele nekog tamo kadrovski da unište ili da podignu tenziju i oko ovakvih pitanja – kazao je.

Komentar