Grad Trebinje
Trebinje

Ministar Šeranić me ostavio bez primanja

Siniša Savić borac Vojske Republike Srpske prve kategorije ostao je bez ikakvih primanja, još ima samo godišnji borački dodatak od 167 KM. Siniša je trajno onesposobljen za rad, zbog tri ugrađena stenta. Poslijedni srčani infarkt je imao prije mjesec dana.

Savić je kupio parcelu od 600 kvadrata, a greškom mu je uknjiženo 1.765 kvadrata zbog kojih je izgubio mjesečnu pomoć od Centra za socijalni rad od 129 KM.

“Pitao bih gospodina Šeranića kojije potpisao ovo rješenje da se zamijenimo jedan mjesec, pa da ja njemu dam moju godišnju zaradu od 6,69 KM, a da on meni da svoju platu”, kaže ogorčeni Savić.

Od 129 KM novčane pomoći Siniša je kupovao lijekove, a živi od onog što mu narod da. Komšije mu donose vodu, struju mu je uveo humanitarac iz Žepča, koji prolazeći pored table za pomoć nije ostao imun na ono što je vidio.

“Stavio sam kantu i napisao da ljudi ubace neku hranu da mogu da jedem. Imao sam novac makar za lijekove, ali sada nemam ni za lijekove.”

Zbog tri infarkta i tri ugrađena stenta Savić je nesposoban za rad, a bez pomoći naroda ne bi preživio.

“Ne mogu ja živ u grob. Nemam od čega da kupim lijekove. Nisam ja proveo četiri godine u rovu da bi mi se ovo događalo. Spavam pod hrastom, tako mi sada vraća Republika Srpska”, rekao je Savić.

Savić samo želi od Republike Srpske da možemo sebi da kupi lijekove i ništa više, za ostalo se uzda u narod koji ga hrani i pomaže mu.

BN