Grad Trebinje
Trebinje

Mirko Ćurić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja: Preporod grada vidljiv na svakom koraku

Nama kampanja ne traje 30, već 365 dana. Radili smo tokom protekle četiri godine puno i to se vidi, a cilj je da nastavimo tako gdje smo stali. Toga su svjesni i Trebinjci.

Istakao je to za “Glas Srpske” aktuelni gradonačelnik Trebinja Mirko Đurić iz SNSD-a, koji juri novi mandat na čelu te lokalne zajednice.

– Naša koalicija broji devet stranaka, imamo izgrađene timove, spremne ljude, plan za djelovanje. Rezultati su dokaz da smo u najvećem dijelu i ispunili obećano, bez obzira na otežavajuće okolnosti. Započeli smo velike projekte uz pomoć vlada Republike Srpske i Srbije, a istorijski je gradnja aerodroma. U ovoj situaciji, kada hara pandemija, projekat koji je veoma značajan je izgradnja kliničkog centra u Trebinju – istakao je Ćurić.

GLAS: Šta se promijenilo u gradu u protekle dvije godine od kada ste došli na mjesto gradonačelnika, nakon prijevremenih izbora?

ĆURIĆ: Grad se preporodio. Vika i galama iz nekog prethodnog perioda nikome nisu išle u prilog. Otvoreni smo za sve koji žele da urade nešto u Trebinju, ostave djela iza sebe. Svi imaju šansu. Iza nas je više od 70 infrastrukturnih projekata, 54 programa podrške porodici i mnogi drugi. Nema dijela grada koji nismo obuhvatili, ali smo svjesni da nismo idealni. Ima grešaka, a ova druga strana nije mogla ni napraviti grešku jer ne rade ništa. Pričaju kako bi nešto bilo dobro, ali bez rješenja.

GLAS: O čemu pričaju?

ĆURIĆ: Stalno nešto prebacuju kako Banjaluka uzima iz Hercegovine, a prava istina je da nikada više novca nije došlo ovamo. Oni dok su bili na vlasti nisu ni slali zahtjeve, pričali su o republičkoj vlasti da je ovakva, onakva, a istovremeno očekivali i da nešto dobiju. Ne ide tako.

GLAS: Vidjeli ste poruke koje šalju i politički rivali u ovoj trci. Zbog čega građani treba da glasaju za Vas, a ne za njih?

ĆURIĆ: Ne može jedan čovjek da promijeni sve, a imamo timove ljudi. Ako se pogleda šta je urađeno u protekle četiri godine i neka djela prije nas, sve je jasno. To je mjerilo. Možete pričati o ko zna kakvim projektima, ali ako to nije započeto i odrađeno, nema smisla.

Plan

GLAS: Koji će biti prvi potezi?

ĆURIĆ: Nastojaćemo da budžet na vrijeme ide u proceduru i da prikupimo što više novca, a isto tako da maksimalno izađemo u susret privredi, koja je u ovoj situaciji u problemima. Cilj je podrška realnom sektoru, da se naši projekti realizuju.

Glas Srpske

Povezane vijesti

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin

Šta se očekuje od izbora u Nikšiću (Video)

admin

POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK BRANIOCIMA TREBINJA Ćurić: Sloga brani Srpsku u miru, kao što je i u ratu

admin

Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Mirka Ćurića (Video)

admin

Ćurić: Srbi u Mostaru imaju punu podršku iz Trebinja

admin