Grad Trebinje
Izdvojeno Moda i ljepota

Misice iz Trebinja – Važno je zvati se Anđela (AUDIO)

Gošće u studiju Radio Trebinja bile su dvije Trebinjke, dvije misice, dvije Anđele – Joksimović i Grubač, koje su naš studio uljepšale svojom pojavom, a nas oduševile obrazovanjem, elokventnošću, neposrednošću…

Anđela Joksimović, Mis Republike Srpske i prva pratilja Mis Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, kaže da se sa takmičenja vratila sa iskustvom koje će pamtiti cijeli život.

„Konačno su se slegli utisci, nakon 15-dnevnih priprema koje nisu bile nimalo jednostavne i izbora sa zgusnutim rasporedom, vratila sam se bogatija za veliko iskustvo“, rekla nam je naša misica.

I Anđela Grubač, koja je na izboru za Mis BIH ponijela titulu mis fotogeničnosti, a na izboru sa Mis RS titulu ABC model search kaže da su se tek sada ‘posložili’ utisci.

„Tek smo u posljednja dva – tri dana postale zapravo svjesne svega što se desilo, obogatile smo svoj život novim prijateljstvima, iskustvima i mnogo toga smo naučile“, navodi ova lijepa Trebinjka.

Obje misice potvrđuju da za jedan ovakav izbor nikako nije dovoljna samo ljepota.

„Pored izgleda, neophodno je samopouzdanje, energija, nije samo da ‘izađeš i prošetaš’, bitna je kompletna ličnost, da je djevojka edukovana, da zna engleski, a poželjno je i još neki strani jezik, da je elokventna, komunikativna, da ima stav, pravilno držanje, sve to se gleda“, pojašnjava Grubač.

Sa svim ovim se slaže i prva pratilja Mis BIH.

„Uz sve navedeno, dodala bih da je jako važno znati komunicirati s publikom, s medijima, plijeniti na sceni, znati se snaći u raznim situacijama, odgovoriti na najrazličitija, nimalo laka pitanja, znati mnogo toga o situaciji u svijetu, biti uopšteno informisan. Sve to se uči i na pripremama, ali svakako neophodan osnov i taj čuveni ‘iks faktor’“, ističe Joksimović.

Ona je dodala i kako joj je modeling ljubav od malih nogu.

„Prvi javni nastup imala sam sa tri i po godine na dječijoj reviji u okviru škole mode i vjerujem da će mi modeling, ako ne primarna, biti bar sporedna aktivnost u daljem životu“, navodi ova gimnazijalka, koja nakon srednje škole namjereva da se posveti studijima dizajna enterijera, eksterijera ili modnog dizajna.

I Anđela Grubač afinitet ka modelingu ima od malih nogu.

„Kao djevojčica sam bila u školi manekenstva, a poslije sam se posvetila drugim stvarima i čekala momenat da sazrim, da poradim na sebi i mislim da sam u najbolje vrijeme ušla u ovaj svijet“, navodi studentkinja prava, kojoj je fakultet ipak na prvom mjestu.

Dvije Anđele su nam otkrile još mnogo zanimljivih detalja sa priprema u Makarskoj i Slanom, o samom izboru, o tome da li su imale tremu, kako je među 21 djevojkom sve funkcionisalo baš onako kako treba, bez tenzija i svađa (da, i to je moguće) te kako su ih nakon izbora za mis dočekali u Trebinju i ko je primio najviše čestitki…

Uz one koji su im najveća podrška – porodice, prijatelje, profesore, želimo mnogo uspjeha našim misicama, kako u školovanju, tako i na narednim izborima, najprije onom u turskoj Antaliji, za koji su već dobile poziv i čekamo ih da nam ponovo dođu sa nekim novim titulama i novim lentama.

Razgovarali Darko Kurtović i Biljana Medar.

Povezane vijesti

Trebinjka Anđela Joksimović na prestižnom takmičenju u Turskoj (FOTO)

admin

Anđela Јoksimović iz Trebinja Mis Republike Srpske (Foto)

admin

Komentar