Grad Trebinje
Umjetnost i kultura

Mitar Milićević – Slučajno zakoračio u glumu, namjerno postao glumac (AUDIO)

Nakon što smo ga u oktobru gledali u njegovoj diplomskoj predstavi „Beli marcipan“, jutros smo u studiju Radio Trebinja ugostili glumca Mitra Milićevića, studenta generacije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. 

Zanimalo nas je šta se, s diplomom, promijenilo u njegovom životu i igra li i dalje predstavu s kojom je gostovao na trebinjskom INTERDIfestu Male stvari.

„Predstava i dalje živi, igramo je barem jednom mjesečno i sve koji dolaze u Beograd pozivam da je pogledaju. S obzirom da sam na master studijama, nema velike promjene u životu, pošto sam i dalje student. Svakako da osjećam zadovoljstvo jer sam završio jedno veliko životno poglavlje, a pri tom i dobio nagradu ‘Mata Milošević’ za studenta generacije, pa je zadovoljstvo još veće“, priča Mitar.

Zanimljiva nam je bila priča o njegovim glumačkim počecima.

„Kao klinac sam trenirao džudo i zadobio sam hroničnu povredu leđa, tako da mi je s 13 godina dijagnostikovana diskus hernija. Kako mi je rečeno da ne smijem da se bavim sportom nekoliko godina, majka me je samoinicijativno, na svoju ruku, upisala na glumu. Do tada sam svega tri puta bio u pozorištu i gluma me uopšte nije zanimala, ali sam je zavolio već od prve uloge, one Pere pisara u ’Gospođi ministarki’. To prvo iskustvo me je uvuklo u svijet glume i eto, danas sam profesionalni glumac“, pojašnjava naš gost.

Mitra, pored pozorišta, možemo gledati i na tv ekranu, a puno utisaka nosi iz saradnje sa poznatim glumcima, od kojih nam je prepričao iskustvo sa čuvenom Olgom Odanović.

„Iako je ne poznajem privatno, već se vidimo samo na snimanjima, osjećam prijatnost koja isijava iz nje i doživjavam je kao da mi je rođena baba. Uvijek pita kako sam, sve sasluša, daje dobronamjerne savjete i prema svima je takva. Toliko je dodavala novih stvari, toliko je pokušavala da me zasmije, da mi je najteže bilo snimati s njom. Nisam mogao da snimim svoje scene, jer njene improvizacije nemaju kraja, ali na kraju smo ipak uspjeli“, kaže Mitar i objašnjava da se zapravao snimanje prekida mnogo puta da bi se glumci ismijali.

Uskoro ćemo te scene gledati u novim epizodama serije „Radio Mileva“, a nadamo se da će i sa master predstavom, koja će biti gotova na ljeto, gostovati na trebinjskim daskama koje život znače.

Do tada, poslušajte o čemu su još sa Mitrom Milićevićem razgovarali Biljana Medar i Darko Kurtović.

Komentar