Grad Trebinje
Fudbal

Mitrović het-trikom srušio Litvaniju

Bila je ova utakmica za Srbiju kao finale, pogotovo nakon dramatične pobjede Crne Gore nad Bugarskom! Potencijalna mina na koju su pre nekoliko dana nagazili upravo Crnogorci, ali su Orlovi uspeli da savladaju Litvaniju u Kaunasu i ponovo se vrate na drugo mjesto grupe G za odlazak na Evropsko prvenstvo – 3:1 (3:1)!

Najviše zahvaljujući Aleksandru Mitroviću koji je postigao svoj treći het-trik u reprezentativnom dresu, i to za samo jedno poluvreme – u 21, 32. i 43. minutu. Uz dvije asistencije Filipa Mladenovića i jednu Dušana Tadića, koji je na idealan način proslavio svoj jubilej u nacionalnom dresu. Gol za domaću selekciju djelo je Gitisa Paulauskasa u 45. minutu.

Koliko Mitrović voli da igra protiv Litvanije govori i podatak da je ovoj reprezentaciji čak osam puta do sada tresao mrežu. Zanimljivo, ovo su bili i prvi golovi srpskog napadača u tekućim kvalifikacijama.

Srbija se ovom pobjedom vratila na drugo mesto i sada ima 10 bodova, isto koliko i Mađari – uz utakmicu manje. Međutim, ono što je bitno jeste to da su Orlovi ponovo pobjegli Crnoj Gori za dva boda.

Komentar