Grad Trebinje
Ostali sportovi

Mladi vaterpolisti Leotara odlični na turniru u Banjaluci

Vaterpolo klub “ Leotar“ sa selekcijom 2010. godište i mlađi, osvojio je  peto mjesto na međunarodnom turniru ” Borac kup 2023″,  koji se proteklog vikenda odigrao u Banja Luci.

Pored Leotara učestvovalo je još devet vaterpolo klubova: “Slovan” Ljubljana,” Zagreb” , ” Nais ” Niš , ” Užgorod ” – Ukrajina, ” Inviktum ” Sarajevo , ” Mladost ” Bijela , “Vukovar” , “Novi Beograd”  i domaćin Borac sa dva tima Borac i Borac 2.

Naši momci su na samom startu imali vrlo nezgodnog protivnika ” Borac ” Banja Luka, koji je nošen domaćom publikom ostvario vrlo tijesnu pobjedu protiv nase ekipe sa 10:8.

U drugoj utakmici grupne faze Leotar je slavio nad “Vukovarom” 12:6, a u trećoj utakmici je uslijedio meč protiv sjajne “Mladosti” iz Bijele koju su Bijeljani dobili sa 8:4 .

Zadnjeg dana turnira Leotar je igrao svoju poslednju utakmicu u grupi gdje je u vrlo teškoj utakmici savladan ” Nais ” iz Niša sa 8:6 i time je Leotar sa dvije pobjede i dva poraza u grupi zauzeo treće mjesto i po pravilima turnira zakazao duel sa trecim iz grupe “B” u borbu za peto mjesto, a to je bila Ukrajinska Ekipa ” Užgorod “.

Konačan plasman VI međunarodnog Borac Kup 2023.

1 – Zagreb

2 – Mladost Bijela

3 – Borac Banja Luka

4 – Slovan Ljubljana

5 – Leotar Trebinje

6 – Užgorod – Ukrajina

7 – Novi Beograd

8 – Inviktum Sarajevo

9 – Vukovar

10 – Borac 2

U meču za peto mjesto neizvjesno je bilo samo u prvoj četvrtini gdje je bilo 2:2 dok su Ukrajinci imali egal, a nakon toga su trebinjski vaterpolisti ušli u pravi ritam i otišli na 6:2, te do kraja nisu pobjedu dovodili u pitanje završivši utakmicu sa 12:5.

Ekipa Leotara je na ovom turniru učestvovala u sledećem sastavu: Vukašin Ðurić, Vasilije Ðuzelović, Aleksa Bovan, Stefan Tamindžija, Vuk Vukoje, Stefan Tasovac, Todor Šarenac, Petar Ćurić i Zarije Miladinovic (c).

Trener : Nikola Lješković

Ovim uspjehom Leotar nastavlja sa dobrim rezultatima u mlađim selekcijama.

Sada slijede pripreme za Državno prvenstvo gdje će Leotar pokušati da ostvari što bolji plasman.

Komentar