Grad Trebinje
Republika Srpska

“Molim ljude da ne nasjedaju na priče” Višković poručuje da nije zadovoljan odzivom za vakcinaciju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je kako nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana u Srpskoj, te pozvao ljude da se vakcinišu i da ne nasjedaju na priče sa kojekavih portala.

Višković je istakao da u Republici Srpskoj još nije alarmantna epidemiološka situacija, ali da se povećava broj zaraženih.

On je za Politiku izjavio da je u Srpskoj vakcinisano oko 30 odsto građana, uz poneki procenat više, ako se dodaju i oni vakcinisani u Srbiji, što je premalo.

– Nisam zadovoljan, jer sam očekivao da ćemo u Srbiji i Srpskoj imati oko 70 odsto vakcinisanih građana. Molim ljude da ne nasjedaju na priče sa kojekakvih portala, poslušajte struku i vakcinišite se dok je povoljna epidemiološka situacija, iako moram da prihvatim stav ako to neko ne želi – rekao je Višković.

U pozivu građanima Srpske, ali i Srbije da se vakcinišu, Višković je istakao mogućnost da to učine besplatno i dobrovoljno, te napomenuo da, osim vakcinacije, nema drugog načina za povratak u stanje prije korone.

– Imamo dovoljno vakcina. Neobjašnjivo je da i dalje postoji veliki broj ljudi koji izbjegava vakcine. Treba da se vakcinišu zbog sebe i svoje porodice – naveo je Višković.

On je dodao da istraživanja u svijetu pokazuju, a to tvrdi i struka, da je više od 95 odsto novozaraženih nevakcinisano, što se poklapa i sa stanjem u Republici Srpskoj.

SRNA