Grad Trebinje
Estrada i Jet Set

Monika Beluči otkrila tajnu svog izgleda: Glumica je protivnik dijeta i vežbanja, a jedna stvar joj pomaže da zadrži sjajnu figuru

Monika Beluči je za mnoge najljepša žena na svijetu, a u 58. godini i dalje izgleda elegantno, zanosno i može da se pohvali sjajnom figurom.

Poznata je kao neko ko nikada nije zagovornik strogih dijeta, ima obline, a često je u intervjuima govorila da ne stiže da ide svaki dan u teretanu i da se to ne uklapa u njen stil života. Umjesto napornog vježbanja u teretani, ja često oblačim crno. Mnogo je praktičnije i zabavnije   šalila se glumica.Ja sam kao zrela kruška, predivno zrela. Vrlo slatka i sočna – rekla je Italijanka koja nije zagovornik pretjeranog vježbanja i znojenja u teretani, ali, kako bi sačuvala figuru, ona ipak ima režim vježbanja koji bi mnogim ženama starijim od 50 vjerovatno prijao i dao im sjajnu energiju.

Monika Beluči režim vježbanja koji je umjeren i ležeran, uključuje plivanje, trčanje i jogu. Četiri puta nedjeljno pliva po 45 minuta i uvjerena je da je to najbolji način da ostane u odličnoj formi. Kada želi a poveća intezitet vježbanja, Monika se bavi i kik-boksom i kapuerom, prenosi Novosti Magazin.

Ipak, plivanje je njena glavna aktivnost, a za ovaj sport se vezuju brojni benefiti, posebno ako ste u zrelim godinama. Ako volite vodu, onda je ovaj vid treninga jedan od boljih izbora jer je dokazano da redovno plivanje može odložiti efekte starenja, smanjiti krvni pritisak, povećati mišićnu masu, poboljšati kiseonik i protoka krvi u mozgu i pozitivno djeluje na kardiovaskularno zdravlje.

Monika Beluči se ne iscrpljuje rigoroznim dijetama, niti bira pažljivo namirnice koje jede. Italijanska kuhinja je uvijek prisutna u njenom meniju, a omiljeno jelo joj je pasta sa parmezanom. Kako onda tako dobro izgleda? Tajna je u manjim porcijama i plivanju.

Komentar