Grad Trebinje
Odbojka

“Moramo da budemo 500 puta bolji” Kapiten razočaran posle bolnog poraza odbojkaša: Katastrofa! Ovaj nivo ne priliči A reprezentaciji

Odbojkaši Srbije doživjeli su ubedljiv poraz od Japana, te su im šanse da se domognu olimpijske vize već sada u Tokiju svedene na minimum.

Izabranici Igora Kolakovića izgubili su od domaćeg tima sa 3:0 (25:17, 25:14, 25:22). Potpuno je Japan nadigrao “plavu četu” u svim segmentima igre, snažnim servisima i brzim napadima ostavio je naše odbojkaše nesnađenim.

– Pretežak poraz, igrali su na nivou koji nisam odavno video, a mi na nivou koji ne priliči A reprezentaciji – konstatovao je posle meča kapiten Uroš Kovačević.

– Treba da se zapitamo šta treba da popravimo svi, jer je bilo dosta nepreciznosti. Moramo mnogo toga da popravimo, ako hoćemo da pobjedimo Japan, koji do skoro nije mogao da nam priđe. Ovaj poraz mi jako teško pada, prosto ne mogu da vjerujem da je to tako. Moramo da poboljšamo igru, da bismo imali šansu da budemo na nivou najjačih timova, da nas ne opegla još neko kao Japan sada. Katastrofa, ne mogu da vjerujem.

Neće imati mnogo vremena “plava četa” da se oporavlja od ovog duela, jer već u subotu od 9 časova igra protiv neporažene Amerike.

– To je taj vrhunski rang. Probaćemo da pružimo bolju igru. Moramo da budemo 500 puta bolji, da bismo prišli Americi, da im uzmemo koji bod ili da pobijedimo. Moramo da damo sve od sebe, svako od nas pojedinačno da bude bolji, da bismo mogli da im pariramo – zaključio je Kovačević.

Srbija je trenutno četvrta u grupi B. Da bi se našla na drugoj poziciji koja garantuje olimpijsku vizu, Srbija mora da ostvari dvije ubedljive pobede, a uz to da se nada da će Japan doživeti dva poraza. Međutim, u ovom trenutku se čini da je takav rasplet nemoguć.

sportal

Komentar