Grad Trebinje
Republika Srpska

MUP ne želi da obustavi saobraćaj: Policija, pravosuđe, javna uprava i zdravstvo Srpske sutra izlaze na protest u Banjaluci

Policijska uprava Banjaluka nema ništa protiv sutrašnjeg protesta sindikata u Banjaluci, ali je odbila da zaustavi saobraćaj, kako bi zaposleni u javnom sektoru mogli da se kreću ulicom od Parka Mladen Stojanović do Trga Krajine, saznaje Srpskainfo.

Ipak, sindikalne vođe poručuju da sutra „izlaze na ulicu“.

-Za svaku glupost se u Banjaluci obustavlja saobraćaj, ali kad na ulicu izlaze policajci, ljekari, medicinske sestre, državni i lokalni službenici, onda nema obustave saobraćaja. Hvala vam, ali mi i dalje izlazimo na ulicu! Vidimo se sutra! – objavio je na društvenoj mreži X predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić.

Podsjećamo, ovaj sindikat, zajedno sa Sindikatom radnika unutrašnjih poslova RS, Strukovnim sindikatom doktora medicine, Strukovnim sindikatom medicinskih sestara i tehničara i Samostalnim sindikatom radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti RS sutra organizuju protestni skup u pokretu.

Naknadno im se pridružio Sindikat pravosuđa RS.

Okupljanje je u podne u Parku, potom prolaze kraj zgrade Vlade RS i Palate Republike gdje predaju sindikalne zahtjeve za povećanje plata, a završni skup je na Trgu.

Komentar