Grad Trebinje
Republika Srpska

“Na uvrede odgovaram argumentima” Trivićeva ocjenama sa fakulteta odgovorila na prozivke vlasti

Nakon što me je srpski član nazvao praznom ljušturom, a juče njegovi poslanici postavljali pitanje kako to da sam ja profesor na fakultetu, pa evo crno na bijelo kako.  Počeću od kraja: doktorirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa prosjekom ocjena tokom studija 9,89.

apisala je na svom Fejsbuk profilu poslanik PDP u Narodnoj skupštini Srpske, Jelena Trivić i dodala da na uvrede uvijek odgovara argumentima.

– 45 desetki od ukupno 60 ocjena tokom cijelog školovanja. Magistrirala sam na Ekonomskom fakultetu Forli Univerziteta u Bolonji sa prosjekom ocjena tokom studija 29,38 (30 je maksimum). Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci sa prosjekom ocjena tokom studija 9,58. Za sve izbore u zvanja, od asistenta, višeg asistenta, docenta i vanrednog profesora, ispunjavala sam Zakonom propisane uslove koji, osim prosjeka ocjena, predviđaju i pisanje naučnih knjiga i radova, međunarodnu saradnju, učešće u projektima od značaja, itd. Za neke izbore u zvanja imala i po četiri puta više referenci od onog što Zakon minimalno predviđa. Svi izvještaji o izborima u zvanja javno su dostupni na sajtu banjalučkog Univerziteta gdje radim – poručila je Trivićeva.

Dodala je da su njeni govori u Narodnoj skupštini odraz njenog političkog rada kao narodnog poslanika.

– Zašto SNSD poslanicima smeta činjenica da sam ja i profesor na fakultetu, ne znam, ali oni me tamo nisu birali, niti me mogu od tamo otjerati, iako bi oni ,vjerovatno, voljeli da mogu. Postoje kriterijumi kako se neko bira u izbor u zvanje – kaže Trivićeva, ističući da ovo navodi u cilju prisjećanja uspjeha koje je postizala tokom školovanja, a ne iz namjere da se pravda bilo kome.

Podsjetimo, tokom skupštinske rasprave na posebnoj sjednici NS RS, propraćene verbalnim okršajem poslanice PDP Jelene Trivić i srpskog člana predsjedništva BiH, Milorada Dodika, on ju je nazvao “političkom ljušturom”. Na sjednici, održanoj juče, poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Srpske, Dušica Šolaja, tokom rasprave je rekla Trivićevoj ” ne znam koliko ste uopšte podobni da budete radnik u obrazovnom procesu”.

Povezane vijesti

TRIVIĆEVA U TREBINJU Narod Republike Srpske zaslužuje da živi dostojanstveno (Foto)

admin

Jelena Trivić potvrdila: Formiraće svoju stranku a evo kako će se ona zvani i za šta će se zalagati (VIDEO)

admin

Istorija i praksa protiv Trivićeve: Nova partija, siguran put u POLITIČKU PROPAST

admin

Da li je na pomolu NOVA OPOZICIONA STRANKA: Trivićeva na izlaznim vratima PDP, ali nema namjeru da ode sama

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Podrška Šaroviću i Jeleni Trivić od Vukanovića

admin