Republika Srpska

“Na uvrede odgovaram argumentima” Trivićeva ocjenama sa fakulteta odgovorila na prozivke vlasti


Nakon što me je srpski član nazvao praznom ljušturom, a juče njegovi poslanici postavljali pitanje kako to da sam ja profesor na fakultetu, pa evo crno na bijelo kako.  Počeću od kraja: doktorirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa prosjekom ocjena tokom studija 9,89.

apisala je na svom Fejsbuk profilu poslanik PDP u Narodnoj skupštini Srpske, Jelena Trivić i dodala da na uvrede uvijek odgovara argumentima.

– 45 desetki od ukupno 60 ocjena tokom cijelog školovanja. Magistrirala sam na Ekonomskom fakultetu Forli Univerziteta u Bolonji sa prosjekom ocjena tokom studija 29,38 (30 je maksimum). Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci sa prosjekom ocjena tokom studija 9,58. Za sve izbore u zvanja, od asistenta, višeg asistenta, docenta i vanrednog profesora, ispunjavala sam Zakonom propisane uslove koji, osim prosjeka ocjena, predviđaju i pisanje naučnih knjiga i radova, međunarodnu saradnju, učešće u projektima od značaja, itd. Za neke izbore u zvanja imala i po četiri puta više referenci od onog što Zakon minimalno predviđa. Svi izvještaji o izborima u zvanja javno su dostupni na sajtu banjalučkog Univerziteta gdje radim – poručila je Trivićeva.

Dodala je da su njeni govori u Narodnoj skupštini odraz njenog političkog rada kao narodnog poslanika.

– Zašto SNSD poslanicima smeta činjenica da sam ja i profesor na fakultetu, ne znam, ali oni me tamo nisu birali, niti me mogu od tamo otjerati, iako bi oni ,vjerovatno, voljeli da mogu. Postoje kriterijumi kako se neko bira u izbor u zvanje – kaže Trivićeva, ističući da ovo navodi u cilju prisjećanja uspjeha koje je postizala tokom školovanja, a ne iz namjere da se pravda bilo kome.

Podsjetimo, tokom skupštinske rasprave na posebnoj sjednici NS RS, propraćene verbalnim okršajem poslanice PDP Jelene Trivić i srpskog člana predsjedništva BiH, Milorada Dodika, on ju je nazvao “političkom ljušturom”. Na sjednici, održanoj juče, poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Srpske, Dušica Šolaja, tokom rasprave je rekla Trivićevoj ” ne znam koliko ste uopšte podobni da budete radnik u obrazovnom procesu”.


Povezane vijesti

Stanivuković: Jelena je sjajan kandidat za predsjednicu Republike Srpske

admin

“ZVANIČNO I BEZ DILEME” Trivićeva ističe da je Srpska dvostruko zaduženija od FBiH

admin

Ko su vođe opozicije u Republici Srpskoj? Jelena, Vukan i Draško na protestima ZASJENILI LIDERE PARTIJA

admin

“TIŠINA ODZVANJA” Trivićeva traži odgovore na niz samoubistava na UKC

admin

PREKRŠENI ZAKLJUČCI NSRS Da sam na vašem mjestu, propala bih u zemlju” (VIDEO)

admin

Šta su otkrili odgovori na poslanička pitanja Jelena Trivić “Zdravstvo tone u dugove, plate u Srpskoj manje od 800 KM”

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više