Grad Trebinje
Hercegovina

Na Veležu poginuo muškarac prilikom planinarenja

Jedna muška osoba poginula je juče na planini Velež, na području opštine Nevesinje.

U kasnim popodnevnim satima juče, pripadnici Gorske službe spašavanja Stanica Mostar su zaprimili dojavu o nesreći koja se dogodila na ferati “Srce Veleža”.

Kako je saopšteno iz GSS-a Federacije BiH, pripadnici GSS-a Mostar su odmah reagovali, a pridružile su im se i kolege iz Republike Srpske. Nažalost, akcija je bila bezuspješna.

Iz GSS-a su potvrdili da su se vratili u bazu, dok je iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Trebinju za Klix.ba potvrđeno da je jedna muška osoba smrtno stradala. Portparol Jovana Cvijetić rekla je da su oko 19:15 sati zaprimili prijavu da je došlo do smrti jedne osobe prilikom pada sa litice.

Iz Republičke uprave civilne zaštite RS-a rečeno je da je muškarac nastradao na ferati “Srce Veleža”. U njegovom spasavanju su učestvovali GSS Foča, GSS Jahorina, Civilna zaštita i MUP RS-a. Korišten je i helikopter.

Na ovom mjestu se u maju povrijedila i hrvatska državljanka. Lokacija na kojoj je ostala zaglavljena je bila prilično nedokučiva pa je akcija spasavanja uz pomoć helikoptera trajala satima.

Komentar