Grad Trebinje
Video Odbojka

Najbolja na svijetu zove u Trebinje: Srpska spremno dočekuje odbojkašice i odbojkaše iz svih krajeva Evrope (VIDEO)

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković pozvala je srednjoškolce iz svih evropskih zemalja da učestvuju na Evropskom prvenstvu koje se od 21. do 27. maja održava u Trebinju.

Republika Srpska je dobila veliku čast da organizuje ovo takmičenje na kojem će učestvovati oko 200 učesnika iz svih krajeva Starog kontinenta, ponajviše zahvaljujući velikom angažmanu Gorice Bilak-Moconja, koja je inače sportskog direktora Evropske asocijacije školskog sporta.

Da podsjetimo, Srpska je ravnopravan član ove asocijacije, a sada je dobila priliku da pokaže organizatorske sposobnosti. Nema sumnje da će sve proteći u najboljem redu jer su ljudi u najjužnijem gradu Srpske poznati kao odlični domaćini. Sjajna pozivnica je i obraćanje najbolje na svijetu čije riječi i podrška itekako mnogo znače.

– Zahvalni smo na podršci Evropskoj federaciji školskog sporta na čijem je čelu poznati srpski odbojkaš Željko Tanasković, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, Vladi, gradu Trebinju i sponzorima koji su zaslužni što smo obezbijedili vrhunske uslove za takmičenje – rekla je Moconja.

Ona je dodala da je Trebinje najbolje mjesto za ovakvo takmičenje u odbojci jer je riječ o gradu kroz koji godišnje prođe oko 3.500 sportista u okviru različitih sportskih kampova.

– Sport i druženje prati i obrazovanje, pa smo za takmičare obezbijedili i edukativne sadržaje. Učesnici takmičenja će moći da upoznaju i prirodne ljepote Trebinja i sigurna sam da će se nakon toga vraćati još mnogo puta u Srpsku – naglasila je Moconja.

Da podsjetimo, odbojka je godinama stalna disciplina u okviru Malih olimpijskih igara koje godinama na odličan naćin organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a upravo je sjajna Bilećanka neke od prvih zapaženih partija pružila takmičeći se za svoju školu. S toga je i bez pogovora prihvatila ulogu promotera ovakvog događaja.

Zato je i njena poruka da se djeca bave odbojkom i sportom uopšte toliko važna, jer sigurno je da ne postoji dječak ili djevojčica koji ne bi željeli da ostvare nešto slično kao članici turskog Ezačibašija i reprezentacije Srbije.

Boje Srpske na ovom takmičenju, koje će trajati do 27. maja, braniće ekipe iz Ljubinja i Gradiške u ženskoj, te Ljubinja i Modriče u muškoj konkurenciji. Domaćini prvenstva – Ministarstvo porodice, omladine i sporta i grad Trebinje raširenih ruku čekaju mlade odbojkaše, a Moconja je navela da su svi mjesecima predano radili da bi sve doveli do savršenstva.

Komentar