Grad Trebinje
Trebinje

Nakon praznične vreve turisti polako napuštaju Trebinje

Za prvomajske i vaskršnje praznike u Trebinju se na bukingu nije mogao naći nijedan slobodan apartman, čak ni u onim udaljenijim naseljima, a hotelski kapaciteti su već sredinom aprila bili rezervisani, ali se već drugog dana Vaskrsa grad “ispraznio”.

U Turističkoj organizaciji Trebinje su potvrdili da je proteklih praznika popunjenost smještajnih kapaciteta na rekordnom nivou, a najveći broj turista je bio iz Srbije i Crne Gore.

“U Srbiji je sutra radni dan i veliki broj turista iz svih srbijanskih gradova koji su ovih dana boravili u Trebinju od ranih jutarnjih sati kupuju hranu za ponijeti koja im treba za put, tako da su kod nas od ranog jutra ogromne gužve, ali smo na to i računali i dobro smo se pripremili”, kaže prodavačica u jednoj od trebinjskih pekara.

I u ugostoteljskim objektima nema gužvi, a Dučićeva ulica i bašte “Platana”, kao i svi ugostiteljski objekti na Trgu slobode su mahom prazni, što je, nakon proteklog vikenda, kada su se turisti i domaći gosti samo smjenjivali za stolovima, sada neobična slika.

I “Hercegovačka kuća”, koja je svojevrsna turistička atrakcija, sada je zatvorena, a na zelenoj pijaci, prepoznatljivom trebinjskom turističkom brendu, nalazi se svega nekoliko štandova koje obilazi tek poneki kupac.

“Oni koji su pošli za Srbiju pokupovali su u danima vikenda ono što su mislili ponijeti iz Trebinja, a to su najviše sir, med i domaći sokovi, dok trebinjskih kupaca u danima krsnih slava nikada nema na pijaci, pa, budući da je danas Đurđevdan – dosta ih slavi, ali ih dosta i ide na slave, tako da nismo ni očekivali veliki promet”, kažu prodavci najednom od štandova zelene pijace.

I u trebinjskim restoranima u kojim se inače u danima vikenda mjesta moraju rezervisati, već prvog dana u sedmici ima slobodnih mjesta, a tek za sutra se, kako saznajemo, ne treba rezervisati.

Ipak, i ugostitelji, i prodavci, hotelijeri i svi oni koji privatno iznajmljuju apartmane, u Trebinju zadovoljno trljaju ruke, jer je i ovih praznika zabilježena rekordna posjećenost, pa od predstojeće turističke sezone očekuju dosta.

Nezavisne novine

Komentar