Grad Trebinje
Republika Srpska

NAKON UVOĐENJA AMERIČKIH SANKCIJA Jutjub ugasio nalog Alternativnoj televiziji iz Banjaluke

Nakon što je američko ministarstvo finansija dopunilo OFAC-ovu listu sankcionisanih pojedinaca i pravnih subjekata iz BiH, na kojoj je i ATV iz Banjaluke, Jutjub je ugasio nalog ovoj televiziji.

o su potvrdili za N1 iz ove medijske kuće, a kako su rekli sve su primijetili prije koji dan slučajno.

Kada pokušate da vidite neku video vijest sa ATV kanala, ukaže se poruka: – Ovaj nalog je ugašen zbog kršenja smjernica Jutjub zajednice.

Ranije je poznata novinarka i urednica ove medijske kuće Milijana Kos komentarisala američke sankcije, te istakla da je posrijedi nedopustiv pritisak na medije.

– Oni koji su nam uveli sankcije treba da nam odgovore šta smo to uradili da se nađemo pod njihovim sankcijama. Da bi nešto tako tvrdili, treba da imaju dokaze. Oni nemaju dokaze. Po meni je to tipičan pritisak na medije i pokušaj cenzure. Ne znam gdje su našli uporište za te tvrdnje. Kada je u pitanju gospodin Dodik, nama se spočitava da je on nešto uradio. Mi smo to nakon objavljenih sankcija odbacili i rekli šta mislimo – kaže Kos.

Dodala je da uvijek ima podrške kolega, a da o članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku izvještavaju kao o instituciji, baš kao i u slučaju druga dva člana Predsjedništva BiH.