Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

NAKON VIŠE OD 8 GODINA Dragan Ćuzulan više nije koordinator za reformu javne uprave, kontroverze pri izboru njegovog nasljednika iz HDZ

Dragan Ćuzulan, nakon 8 i po godina, više nije kooordinator za reformu javne uprave.

Odlukom Savjeta ministara BiH, Dragan Ćuzulan razrješava se dužnosti koordinatora za reformu javne uprave, zbog isteka mandata, objavljeno je u Službenom glansiku BiH.

Prema zvaničnoj biografiji, Ćuzulan je na toj funkciji bio od 25.8.2015. godine. Široj javnosti poznat kao bivši generalni sekretar SDS i bivši potpredsjednik SDS. Dok je bio na funkciji koordinatora postao je docent na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka. Ćuzulan je doktor filozofije.

Na čelu Kancelarije koordinatora nalsijedio ga je njegov zamjenik, Darko Kasap, kadar HDZ BiH. Kako piše Fokus, imenovanje Kasapa za novog koordinatora nije objavljeno u saopštenju nakon sjednice Savjeta ministara BiH, uz obrazloženje da je “bilo previše tačaka dnevnog reda”, ali da je vjerovatnije je da se radi o nastojanju da ovaj izbor prođe „ispod radara“ zbog brojnih nelogičnosti.

Kako se dalje navodi, ovo je prvi put da se koordinator i zamjenici biraju putem konkursa. Sve dosadašnje imenovao je Savjet ministara na prijedlog predsjedavajućeg. Koordinator za reformu javne uprave i njegovi zamjenici, ustvari, imaju status savjetnika predsjedavajućeg SM, a ne rukovodioca samostalnih upravnih organizacija.

Fokus je od Službe za informisanje Savjeta ministara zatražio biografije izabranih kandidata, ali nije odgovoreno.

Zanimljivo je da o Kasapovom akademskom zvanju, profesionalnim kompetencijama i prethodnom radnom iskustvu nema dostupnih podataka. Na internet stranici Kancelarije kooordinatora za reformu javne uprave navedene su biografije Ćuzulana i drugog zamjenika Ferida Otajagića, ali o Kasapu ni riječi.

Podsjećamo, reforma javne uprave jedan je od prioriteta BiH u izvještaju Evropske komisije.

srpskainfo.com

Komentar