Grad Trebinje
Region

Napravljen još jedan korak prema obnovi Kupara, evo kako bi u budućnosti trebali izgledati (FOTO)

Usvojen je Konačni prijedlog Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Kupari I“ na Opštnskom vijeću Opštne Župa dubrovačka, a time je otvoren put za sljedeću fazu realizacije projekta Kupari Dubrovnik Resort – ishođenje lokacijske dozvole – napisali su na svojim stranicama iz studija 3LHD, čiji je suosnivač Dubrovčanin Marko Dabrović. 

“Jedinstveno odredište smješteno je u autentičnom mediteranskom okruženju lokaliteta Kupari kraj Dubrovnika. Investitor u projekt je tvrtka HPL iz Singapura. Na projektu uređenja radimo sa Scape Design, dok na projektu interijera rade Meyer Davis i LW Design Group”, dodali su i priložili vizualizacije Kupara u budućnosti. 

“Projekt planira rekonstrukciju pet povijesnih hotela u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta. Projekt rekonstrukcije će maksimalno iskoristiti lokaciju postojećih građevina kako bi osigurao pogled na plažu i more, te zadivljujuću pozadinu hrvatske obale. Resort će zbog smještaja u prirodnoj dolini okruženoj dramatičnim padinama koje će ostati netaknute, gostima pružiti privatnost i osjećaj zaštićenosti. Postojeće hotelske strukture u podnožjima padine s obje strane parcele, bit će renovirane prema visokim standardima, s hotelom od pet zvjezdica s jedne strane te 32 apartmana i 4 vile s druge strane. Zeleni krovovi i velike staklene plohe na fasadama će omogućiti da se smještajne jedinice potpuno uklope u prirodni okoliš. Centralno smješten Hotel Grand bit će obnovljen kao središnji dio kompleksa sa spa sadržajima, specijalnim restoranom i banketnom dvoranom. Servisni prostori i back of house sadržaji smještaju se u postojeće objekte na stražnjoj strani parcele kako bi ostale odvojene od srca kompleksa”, stoji u opisu projekta. 

“Svi gosti će imati pristup plaži, kao i nizu bazena s sunčalištima, kabinskim kućicama pored bazena, zonama za vodene sportove i paviljonima za hranu i piće. Obnovljeni jedriličarski klub/restoran bit će fokalna točka nove marine definirane novom pristanišnom strukturom, izgrađenom kako bi zaštitila i smjestila velike i male brodove. Šetnica uz obalu iznad razine plaže omogućit će gostima jednostavan pristup sadržajima kompleksa”, dodatni su detalji dostupni na stranici. 

Planovima je takođe predviđeno da se postojeće drveće sačuva i stvore raznoliki vrtovi unutar resorta.

Sve fotografije pogledajte na stranici 3LHD

Komentar