Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

“NEMA NEDODIRLJIVIH” Kajganić poručio da istrage na “Skaj” predmetima idu do kraja

Nema nedodirljivih za Tužilaštvo BiH, istrage u “Skaj” predmetima idu do kraja i tu nema povlačenja, izjavio je glavni tužilac BiH Milanko Kajganić i najavio da će uskoro biti podignute i optužnice za visoku korupciju.

Kajganić tvrdi da će mnoge istrage u vezi sa “Skaj” aplikacijom uskoro rezultirati podizanjem optužnica i to već u januaru i februaru, a kao važno je istakao to da se istrage i dalje sprovode i da nema zaustavljanja.

– Nema ručne. Svi koji su bili povezani sa “Skajem” biće istraženi. Naravno da nema nedodirljivih, jer idemo do kraja. Problem je što su mnogi policijski službenici umiješani i povezani s ovim kriminalnim grupama, a koje su povezane sa “Skaj” aplikacijom – rekao je Kajganić za Dnevni avaz.

On je podsjetio da je uhapšeno 14 pripadnika policije, od najviše rangiranih do policajca.

– Čak ljudi iz bezbjednosnog sektora, koji treba da se bore s kriminalom, bili su umiješani. Poručujem da mi nastavljamo dalje i da nema stajanja – istakao je Kajganić.

Kajganić je rekao da je i te kako zadovoljan radom Tužilaštva BiH o čemu svjedoče brojne aktivnosti tužilaca i zaposlenih u prethodnom periodu.

– Zadovoljan sam jer je u velikom broju predmeta ratnih zločina podignuta optužnica protiv većeg broja lica, a što se tiče organizovanog kriminala skori svaki dan radimo i hapsimo lica povezana s organizovanim kriminalnim grupama – rekao je Kajganić.

Glavni tužilac BiH je naglasio da je veoma važno da je zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske rasvijetljeno ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića i da su podignute optužnice.

– Ovo je prvi put, u tom predmetu da smo identifikovali i izvršioce i pomagače i naručioce ovako teškog krivičnog djela –  rekao je Kajganić.

On je istakao da će uskoro biti podignute tri optužnice u predmetima visoke korupcije, dok je prošle godine bila podignuta samo jedna.

– U vezi s predmetima visoke korupcije nedavno smo imali hapšenje državnog ministara i pripadnika Uprave za indirektno oporezivanje BiH koji su osumnjičeni za korupciju. Važno je da istragu zaštitimo i da nam ne cure informacije – rekao je Kajganić.

On je dodao da je važno da i Sud BiH prati aktivnosti Tužilaštva BiH.

Komentar