Grad Trebinje
Odbojka Uncategorised

NEMA ODBRANE OD TIJANE Odbojkašice pobijedile Holandiju!

Odbojkašice Srbije odigrale su meč petog kola, ujedno i najvažniji, na kvalifikacija za Olimpijske igre u kome su bile bolje od direktnih rivalki za odlazak na OI, odbojkašica Holandije. Krajnji rezultat bio je 3:0 (25:19, 25:16,25:21) za reprezentaciju Srbije.

Kako bi sigurno izvadile kartu za Pariz sada im treba još samo pobjeda protiv Kine, a taj meč na programu je u nedjelju. Djevojke Đovanija Gvidetija pokazale su da je utakmica sa Dominikanskom Republikom bio samo “loš dan u kancelariji”, a sav kvalitet Tijane Bošković i drugarica na svojoj koži osjetile su Holanđanke.

“Gracije” su još lakše nego u polufinalu Evrovoleja izašle na kraj sa rivalkama. Od prvog poena zagospodarile su terenom, ne dozvolivši rivalkama ni gam nade. Boškovićeva je “bombama” razbila odbranu Holanđanki, a i njene saigračice su bile na visini zadatka.

Pravo uživanje bilo je gledati kako igraju odbojkašice Srbije koje nas godinama uveseljavaju medaljama sa najvećih takmičenja.

Odbojkašice Srbije su u prethodnom kolu izgubile od Dominikanske Republike u četiri seta, čime su zakomplikovale svoj put ka olimpijskoj vizi, a posle četiri vezane pobjede na startu takmičenja.

Pred ovaj meč imali smo situaciju da Srbija, Holandija i Dominikanska Republika imaju po 12 bodova i skor 4-1, a samo dvije selekcije mogu da odu u Pariz, stoga je ova pobjeda bila najvažnija, za srpske odbojkašice, na cijelom turniru.

Komentar